Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

In het jaar 2024 heeft Bitcoin een opmerkelijke stijging van 54% doorgemaakt. Hierna steeg de waarde van $44,100 bij aanvang van het jaar naar $65,000 op het actuele moment. Niettegenstaande deze krachtige prestaties, hebben zes alternatieve munten binnen de top 50 Bitcoin dit jaar weten te overstijgen.

Altcoins die een steile opwaartse trend vertonen dan bitcoin

Temidden van deze opmerkelijke prestaties schittert Dogecoin (DOGE), die met een toename van 77% vanaf het aanvangspunt van het jaar, de ranglijsten aanvoert. Op hetzelfde moment vertonen talloze tokens een zwakkere prestatie dan bitcoin. Deze zijn speculatieve activa die doorgaans weinig meerwaarde bieden in vergelijking met BTC. Oké, laten we teruggaan naar de munten die in 2024 een betere prijsprestatie hebben laten zien dan bitcoin. 

Binnen deze selectie van zes bevinden zich ook Shiba Inu (SHIB), Stacks (STX), Binance’s BNB (BNB), het laag-2 netwerk Mantle (MNT) van Ethereum, en Render (RNDR). De laatste is een platform voor het delen van grafische processorkracht. Deze tokens delen het feit dat ze opvallende winsten hebben behaald. Dit alles in een markt waar de dominantie van Bitcoin onlangs een piek bereikte van 56,5%, het hoogste punt in drie jaar.

De groeiende heerschappij van Bitcoin kreeg een impuls. Dit was mede door de lancering van tien nieuwe Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) op de Amerikaanse markt. Deze fondsen hebben gezamenlijk meer dan $12 miljard aan netto kapitaal aangetrokken sinds januari. Dit heeft bijgedragen aan het versterken van de robuustheid en aantrekkelijkheid van Bitcoin als een lucratieve investeringsmogelijkheid. Te midden van wereldwijde onzekerheden, zoals de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, is dit wel opmerkelijk.

Cryptocurrencies in neergaande trend

Tijdens het herstel van Bitcoin na een algemene marktcorrectie, worstelden tal van kleinere alternatieve munten om hun positie te handhaven en ondervonden ze aanzienlijke waardedalingen. Platforms zoals Aptos (APT) en Uniswap (UNI) registreerden de meest significante neergangen binnen de top 50, met respectievelijke verliezen van 35% en 31% gedurende de afgelopen week.

De voortdurende kracht en suprematie van Bitcoin binnen de cryptomarkt blijven een centraal onderwerp van gesprek. Vooral voor beleggers die streven naar zowel stabiliteit als groeimogelijkheden in hun portfolio van digitale activa is dit belangrijk.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Solana beschikbaar op HashKey Global en zorgt voor uitbreiding Aziatische markt

Bo van Stenis

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer