Blockchain Stories
20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 
Nieuws

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Recent onderzoek toont aan dat jongere generaties een grotere interesse hebben in het investeren in cryptocurrency dan in traditionele aandelen. Dit is nu al een aantal jaar aan het stijgen, maar waar ligt dit nu precies aan? 

Het onderzoek van Policygenius 

Het onderzoek is uitgevoerd door Policygenius en wijst dus op een groeiende populariteit van investeren in de cryptocurrency-markt. Met een groeiend aantal jongeren dat zich bezighoudt met cryptocurrency, wordt duidelijk dat er een verschuiving optreedt in de beleggingsvoorkeuren van deze generatie.

De enquête werd uitgevoerd door het Britse bedrijf YouGov. YouGov is een internationaal onderzoeks- en data-analyse bedrijf dat gespecialiseerd is in opiniepeilingen en marktonderzoek. In totaal werden er rond de 4000 Amerikanen ondervraagd. Allemaal meerderjarig. 

In de cijfers van de Policygenius Financial Planning Survey 2024 blijkt dat jongere generaties, waaronder ‘Gen Z’, eerder geneigd zijn te investeren in cryptocurrency dan in traditionele aandelen.

De generatie Z bestaat uit jongeren geboren tussen 1997 en 2012. Uit de gegevens blijkt dat 20% van deze generatie crypto bezit, terwijl slechts 18% aandelen bezit.

In vergelijking daarmee hebben babyboomers, ook wel bekend als boomers, aanzienlijk meer aandelen in hun bezit. Zij bezitten maar liefst 33% van de aandelen, terwijl slechts 5% van hen investeert in de cryptomarkt.

Een ander onderzoek wijst uit dat cryptocurrency ook onder millennials populair is. Bijna 50% van deze generatie heeft cryptovaluta in hun portfolio. 

Opkomst van influencers 

De jonge generatie spendeert veel tijd online, daar kun je zeker niet omheen. Wat daar geadverteerd wordt, speelt dus een grote rol in het koopgedrag. Over de hele wereld merk je dit. 

Onder andere de Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor de risico’s bij crypto. Beursvoorzitter Laura van Geest zegt dat de jeugd vooral alert moet blijven op “zogenaamde finfluencers die in video’s aanmoedigen om ook te gaan handelen.”

Daarnaast is ze ook zeker niet enthousiast over het gemak bij het aanmaken van een account op een hoop cryptobeurzen. Het gaat erg makkelijk, misschien wel te gemakkelijk. Tevens is het zeer eenvoudig om geld te storten. Ook wanneer het kapitaal er niet voor is. Zo neemt het aantal wanbetalers onder jongeren tot 25 jaar immens toe: 5% in het jaar 2022.

Jongeren nemen al met al enorm veel risico’s en of dit goed gaat uitpakken op de lange termijn, is nog maar een vraag. Het zorgt in ieder geval wel voor interessant nieuws en zeker waard om dus in de gaten te houden. 

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer