Blockchain Stories
Ethereum op weg naar een recordjaarwinst van $1 miljard
Ethereum Nieuws

Ethereum op weg naar een recordjaarwinst van $1 miljard

Ethereum is flink op weg om dit jaar $1 miljard aan inkomsten te genereren, dit na een winst van $365,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2024. Dit blijkt uit data van The DeFi Report.

Dit is een bijna verdrievoudiging van de winst ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023, wat de potentie van Ethereum op de cryptomarkt aantoont.

Recordwinst wordt aangedreven door DeFi

Deze stijging wordt voornamelijk gedreven door een toename in activiteiten binnen DeFi (Decentralized Finance), die in Q1 2024 een opleving zag.

De fee inkomsten van Ethereum, geld dat gebruikers betalen voor transacties op het netwerk, bereikten maar liefst $1,17 miljard, een stijging van 155% vergeleken met het eerste kwartaal van 2023 en 80% meer dan het voorgaande kwartaal.

the defi report on chain profit loss
Bron: The DeFi Report

Deze cijfers zijn een sterke indicatie dat Ethereum consistent groei laat zien. In 2023 rapporteerde Ethereum voor het eerst winst sinds de lancering in 2015 van $623 miljoen. Dit is opvallend, aangezien de omzet dat jaar 75% lager lag dan de piek van $9,9 miljard in 2021.

Deze daling werd voornamelijk veroorzaakt door de overstap naar het proof-of-stake consensusmechanisme in september 2022, wat leidde tot een aanzienlijke afname beloningen miners, die nu validators worden genoemd.

Michael Nadeau, analist bij The DeFi Report, merkt op dat de fees van Ethereum sinds 2017 met 58% zijn gestegen en voorspelt een rooskleurige toekomst voor crypto in het algemeen. Hij gelooft dat de cryptomarkt alle andere markten zal overtreffen in de komende jaren, mede door gunstige liquiditeitsomstandigheden en geplande renteverlagingen door de Federal Reserve (FED).

Met de verwachting van een aanhoudende bullmarkt, mede door factoren zoals de introductie van Bitcoin ETFs in de VS, de komende Bitcoin halving, en een innovatiecyclus, ziet Nadeau een veelbelovende toekomst voor Ethereum en andere cryptocurrencies.

Hij benadrukt ook dat altcoins die een duidelijke marktpositie hebben, waarschijnlijk zullen blijven presteren.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer