Blockchain Stories
Hoofdadvocaat Ripple reageert op boete van bijna $ 2 miljard
Altcoin Nieuws

Hoofdadvocaat Ripple reageert op boete van bijna $ 2 miljard

De hoofdadvocaat van Ripple, Stuart Alderoty, reageert op de boete van bijna $2 miljard die de Amerikaanse SEC op heeft gelegd. Het lijkt erop dat Ripple actie wil ondernemen tegen de boete. Hoe ze dit willen doen, maken ze nog niet bekend. 

De motie tegen Ripple

In de op 25 maart ingediende motie verzocht de SEC de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York om Ripple te veroordelen tot betaling van $ 876.308.712 aan kwijtschelding, $ 198.150.940 aan conservatoire rente en $ 876.308.712 aan civiele boete, voor een totaal ongeveer $ 1,95 miljard.

Deze motie betreft een rechtszaak die de Amerikaanse SEC aan heeft gespannen tegen Ripple in 2020. De toezichthouder had Ripple ervan beschuldigd dat ze de XRP als een niet-geregisteerd effect hebben verkocht. 

De districtrechter, Analisa Torres, besloot dat de geautomatiseerde marktverkoop van Ripple geen effectenaanbod vormde. Desondanks besloot ze dat de verkoop alsnog in strijd was met de effectenwet. 

Jarenlange overtredingen

Volgens de SEC heeft Ripple zich jarenlang schuldig gemaakt aan het schenden van de effectenwet, ter waarde van bijna $ 1 miljard: “Rechtbanken in dit district leggen routinematig voorlopige voorzieningen, kwijtschelding, conservatoire rente en boetes op aan gedaagden die de effectenwetten overtreden.”

“Het Hof zou dat hier moeten doen, gezien de bevinding dat Ripple op illegale wijze honderden miljoenen dollars heeft opgehaald door zich in de loop van vele jaren bezig te houden met niet-geregistreerde aanbiedingen en verkopen van effecten.”, vervolgt de SEC.

Reactie van Ripple

De hoofdadvocaat van Ripple, Stuart Alderoty, heeft kort gereageerd op X (Twitter):

In dit bericht corrigeert Alderoty ook misinformatie over de laatste conferentie voor de rechtszaak op 16 april. Het schijnt dat de SEC al had besloten geen claims in te dienen tegen de CEO van Ripple Brad Garlinghouse en de uitvoerend voorzitter Chris Larsen: “Er is geen definitieve conferentie vóór het proces omdat de SEC de aanklachten tegen Brad Garlinghouse en Chris Larsen heeft afgewezen.”

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer