Blockchain Stories
Bitcoin koers daalt opnieuw, analist spot een Death Cross op de grafieken
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers daalt opnieuw, analist spot een Death Cross op de grafieken

De afgelopen 30 dagen heeft Bitcoin meer dan 9% van zijn waarde verloren. Na een periode van hoge verwachtingen rond de lancering van spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, heeft een bekende analist nu een zorgwekkend patroon op de Bitcoin grafiek gespot, bekend als een ‘death cross’.

Op Koningsdag handelt de Bitcoin koers voor $62,850 en dit is een daling van 2% in vergelijking met gisteren. Vannacht daalde het naar een dieptepunt van $62,500.

Wat is een Death Cross?

Een death cross is een technische analyse term en geeft aan dat het korte termijn bewegende gemiddelde van een activa onder het lange termijn bewegende gemiddelde zakt. In het geval van Bitcoin is het 50-daags bewegende gemiddelde onder het 100-daags bewegende gemiddelde gedoken, wat vaak gezien wordt als een teken van zwakte.

Hoewel dit doorgaans als een negatief signaal wordt beschouwd, suggereert historische data dat zo’n kruising vaak wordt gevolgd door een periode van bovengemiddeld rendement.

Deze observatie werd gedeeld door crypto analist Ali Martinez op X, die ook een rode candlestick benoemde als een verkoopsignaal om in de gaten te houden.

Bitcoin koers zakt onder de $63,000

De Bitcoin koers daalde vannacht van zo’n $64,000 naar onder de $63,000. En dat is exact het niveau dat Ali benoemd.

Als de prijs van Bitcoin onder de $63,300 zakt, is het mogelijk dat deze verder daalt naar $61,000 en misschien zelfs naar $59,000. Ondanks deze bearish voorspellingen geloven veel analisten nog steeds in een aanzienlijke prijsstijging voor Bitcoin in de nabije toekomst. Welke kant het ook opgaat, de tijd zal leren wie gelijk krijgt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer