Blockchain Stories
Crypto analist: ‘Daling van de Yen kan bullish zijn voor de Bitcoin’
Bitcoin Cryptomarkt Update Memecoin Nieuws

Crypto analist: ‘Daling van de Yen kan bullish zijn voor de Bitcoin’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto analist en directeur van Swan Bitcoin, Dante Cook, liet in een aflevering van Bitcoin Daily van 8 mei weten dat ‘de daling van de Yen bullish kan zijn voor de Bitcoin’. 

Er is veel onzekerheid op de financiële markt. Het gaat niet goed met het fiatgeld en bijna overal is inflatie te vinden. Volgens Cook zorgt dit ervoor dat men eerder geneigd is om richting de Bitcoin en altcoins te gaan. 

Grote mondiale ontwikkelingen hebben gezorgd voor onrust op de crypto markt. Dit heeft gezorgd voor een grotere volatiliteit. Cook liet in een analyse weten dat de dalende waarde van de Japanse yen juist een bullish effect op de Bitcoin kan hebben, zelfs als het een ‘ramp wordt voor Amerikaanse staatsobligaties’. 

Daling van de Japanse yen

De Japanse yen is de afgelopen dagen flink in waarde gedaald. In 30 dagen heeft de valuta 2,9% van haar waarde verloren. Op het moment heeft 1 yen dezelfde waarde als $ 0,0064. 

Tijdens een aflevering van Bitcoin Daily op 8 mei lichtte analist Dante Cook het volgende toe:

“Dit betekent mogelijk een ramp voor Japan en de VS, aangezien Japan de grootste houder van Amerikaanse staatsobligaties is, slechts 4% van de valutareserves in goud zit en de rest bijna uitsluitend in Amerikaanse staatsobligaties.”

Cook verklaarde ook dat Japan waarschijnlijk geen andere keuze heeft dan de Amerikaanse staatsobligaties te verkopen om haar valuta te ondersteunen, tenzij de Amerikaanse regering met ‘backdoor liquiditeit’ komt of een ‘swapline overeenkomst’ tussen de twee centrale banken aanbiedt. 

Onzekerheid voor traditionele effecten, positief voor crypto

Cook suggereert dat een sell-off voor veel onzekerheid bij de traditionele effecten kan zorgen. Deze onzekerheid kan voor de crypto markt juist veel goeds betekenen, aangezien dit instroom van liquiditeit voor de crypto markt kan betekenen. 

Deze stijging in liquiditeit kan voor de Bitcoin erg positief uitpakken, aangezien beleggers op zoek gaan naar alternatieve waardeopslag. De Bitcoin is hier een goede mogelijkheid voor. 

Op het moment geniet de Bitcoin al van een grote toestroom aan liquiditeit van institutioneel beleggers door de goedkeuring van 11 Bitcoin ETFs. Volgens gegevens van Farside hebben de 11 spot Bitcoin ETFs gezorgd voor een totale netto instroom van $11,778 miljard.

Investeren in Bitcoin en altcoins

Dante Cook liet ook weten dat huidige onzekerheid op de traditionele financiële markt ervoor kan zorgen dat de Bitcoin en riskantere altcoins aantrekkelijker worden voor investeerders. Zo liet hij weten:

“Sinds het geld kapot is, gaan steeds meer mensen gokken.”

Een nieuwe instroom door wantrouwen in fiatgeld kan veel goeds betekenen voor de waarde van crypto. Ook kan dit de memecoin trend weer voeden. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu