Blockchain Stories
Memecoin populariteit komt terug: Tijd voor de volgende memecoin trend?
Altcoin Memecoin Nieuws

Memecoin populariteit komt terug: Tijd voor de volgende memecoin trend?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Memecoins lijken weer in populariteit te stijgen. Het platform Pump.fun draagt hier flink aan bij door de creatie en inzet van memecoins flink te vereenvoudigen. Verhoogde implementaties van memecoins in combinatie met de stijgende indexen, duidt erop dat er een potentiële heropleving voor de trend aan zit te komen. 

De populariteit van memecoins is in april flink gedaald. Er waren steeds minder memecoins die gemaakt werden door uitgevers, maar door het gemak van Pump.fun lijkt dit helemaal op te leven. 

Het platform Pump.fun

Pump.fun is een platform dat de technische moeilijkheden van het lanceren van crypto weghaalt. Gebruikers kunnen hierdoor tegen een lage vergoeding hun eigen memecoin ontwerpen. Het enige wat ze hiervoor nodig hebben, is een naam, tickersymbool en een afbeelding.

Om de memecoin op te zetten, is dus helemaal geen geavanceerde technische kennis nodig. Ook is een grote investering onnodig, aangezien het aanmaken spotgoedkoop is. Kortom, het is nu voor bijna iedereen een mogelijkheid om een memecoin te maken. 

Het platform bevat zelf beveiliging tegen rug pulls, een beruchte scam op de memecoin-markt. Elke memecoin die op Pump.fun wordt gecreëerd en gelanceerd, implementeert automatisch een bondingcurve voor de handen. Hierdoor kunnen de gebruikers de prijs rechtstreeks beïnvloeden door te kopen en verkopen. 

Als een token een bepaalde marktkapitalisatie heeft bereikt, laat Pump.fun een deel van de tokens bij een gedecentraliseerde beurs storten en permanent vergrendelen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de waarde van een token niet zomaar manipuleren. 

Zodra een token een specifieke marktkapitalisatie bereikt, wordt een deel van de liquiditeit in een gedecentraliseerde beurs gestort en permanent vergrendeld, waardoor ontwikkelaars de waarde van het token niet kunnen manipuleren.

Gebruiksvriendelijke aanpak

Doordat Pump.fun een gebruiksvriendelijke aanpak hanteert, is het platform nu al een succes geworden. Binnen twee maanden behaalde het platfrom een enorme omzet van maar liefst $ 5 miljoen. De dagelijkse inkomsten van het platform piekte begin april, wat overeenkomt met het hoogtepunt van de populariteit van memecoins. 

Ondanks dat de inkomsten van het platform de weken daarna afnamen, wisten ze een stabiel dagelijks inkomen van $ 120.000 te bereiken. Dit is flink, aangezien memcoins weer in populariteit beginnen te stijgen. 

De activiteit op het platform begint ook weer te pieken, aangezien er steeds meer memecoins uitgebracht worden. Dit geeft een hernieuwde interesse in de sector weer. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Elon Musk update X profielfoto weer met Bitcoin laser-eyes

Thanh Lanh Tran

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu