Blockchain Stories
Bitvavo stopt volledig de dienstverlening in Duitsland
Bitvavo Crypto Exchange Nieuws

Bitvavo stopt volledig de dienstverlening in Duitsland

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De grootste crypto exchange van Nederland gaat de Duitse markt volledig verlaten. Gebruikers meldden op Reddit dat zij een e-mail hebben ontvangen van Bitvavo dat zij zo snel mogelijk hun tegoeden moeten opnemen.

Het was vanaf 18 maart 2024 al niet mogelijk voor gebruikers met een Duits woonadres een account aan te maken, maar bestaande Duitse klanten konden blijven handelen op het platform. Dat verandert nu dus. Deze stap is een direct gevolg van nieuwe regelgeving die binnenkort in werking treedt in de Europese Unie.

Bitvavo trekt zich terug uit Duitsland

Vanaf 18 maart heeft Bitvavo besloten om de registratie van nieuwe gebruikers met een Duits woonadres te stoppen. Dit besluit is genomen vanwege de aanstaande implementatie van de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR) in de EU, die een uniform regelgevend raamwerk biedt voor crypto dienstverleners. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijker om in verschillende EU lidstaten te opereren, maar vereist wel dat zij over de juiste licenties beschikken.

Bitvavo, dat nog geen MiCAR licentie voor Nederland heeft verkregen, wat nodig is om diensten in heel Europa aan te bieden, heeft ook haar strategische plannen voor uitbreiding binnen Europa bijgesteld.

Als gevolg daarvan worden bestaande klanten in Duitsland gevraagd om hun cryptovaluta en tegoeden voor 31 juli 2024 op te nemen. Daarnaast wordt vanaf 10 mei 2024 aankopen en stortingen op het platform uitgeschakeld.

Deze wijziging leidt tot ongemak onder de Duitse gebruikers, die nu op zoek moeten naar alternatieve platforms om hun cryptohandel voort te zetten. Bitvavo heeft aangegeven dat het opnemen van crypto, zoals het overzetten naar een eigen wallet of een andere crypto exchange, nog mogelijk is tot eind juli.

Ondanks deze tegenslag, is Bitvavo flink aan het groeien in Europa. Zo hebben ze in de rest van Europa, denk aan Italië, Oostenrijk en Frankrijk wel al een licentie.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.


Gerelateerde berichten

Elon Musk update X profielfoto weer met Bitcoin laser-eyes

Thanh Lanh Tran

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu