Blockchain Stories
Staking diensten Bitvavo worden overgenomen door Figment
Bitvavo Crypto Exchange Nieuws

Staking diensten Bitvavo worden overgenomen door Figment

Het institutionele stakingsplatform Figment gaat de staking diensten overnemen van de Nederlandse exchange Bitvavo. Door de uitstekende infrastructuur was Figment de eerste keuze van de exchange. Bitvavo gaat verschillende tokens namens haar gebruikers staken. 

De staking diensten van Figment

Figment trok in 2021 al grote investeringen aan van onder andere Galaxy Digital. Het bedrijf kondigde aan dat ze de stakingsinfrastructuur ook voor de Nederlandse beurs gingen leveren. Bitvavo springt direct op die trein en gaat verschillende gebruikersactiva inzetten via een aantal proof-of-stake protocollen, waaronder Ethereum en Solana

De verklaring van de CEO van Bitvavo

In een verklaring liet Bitvavo CEO Mark Nuvelstijn weten dat de beurs hard werkt om haar diensten te herzien en verbeteren. Hier voegde hij aan toe dat staking een integraal onderdeel is van de crypto wereld en het essentieel is om het klantenbestand van ruim 1,5 miljoen gebruikers te voorzien van diensten. 

Daarbij gaf Nuvelstijn ook aan dat een samenwerking met Figment de beurs in staat stelt om extra veiligheid te bieden rondom het staken aan te bieden en het aanbod uit te breiden:

“Figment is een van de toonaangevende infrastructuurleiders op de markt, en we blijven onder de indruk van hun toonaangevende en actuele marktkennis.”

Bitvavo CEO Mark Nuvelstijn

De krachten gebundeld

EMEA-hoofd van Figment, Eva Lawrence, gaf aan dat de teams al maanden de krachten hebben gebundeld om de stakingdiensten van de exchange in heel Europa beschikbaar en groot te maken. 

Het partnerschap heeft het doel om toegang te bieden tot staking rewards via Bitvavo op nieuw gelanceerde netwerken. Figment is ook bezig met het opzetten van speciale validator-nodes voor Bitvavo. Hiermee bieden ze betere prestaties en beveiliging op het netwerk. 

Het uitgroeien van de Nederlandse beurs

De Nederlandse beurs is langzaam maar zeker aan het doorgroeien naar een toonaangevende speler in de Europese markt. Zo werd in november 2023 aangekondigd dat Bitvavo ook in Frankrijk haar diensten mocht aanbieden als exchange bij de Franse AMF. Hierop volgde ook een goedkeuring in Oostenrijk

In 2022 werd er ook al een aanvraag gedaan door Bitvavo om haar diensten naar Italië uit te breiden. Deze is ook goedgekeurd. Daarnaast heeft Bitvavo aanvragen gedaan in andere grote Europese markten. Kortom, Nederland wordt een steeds grotere speler. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer