Blockchain Stories
Bitcoin mining inkomsten van Bitfarms kelderen na Bitcoin halving
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin mining inkomsten van Bitfarms kelderen na Bitcoin halving

De inkomsten van Bitcoin mining firma Bitfarms is flink gekelderd na de vierde Bitcoin halving. De halving heeft ervoor gezorgd dat Bitfarms de laagste maandelijkse inkomsten in de laatste twee jaar heeft vastgelegd. 

Bitfarms is hard bezig met het verhogen van de hashspeed. Zo willen ze deze verdrievoudigen naar 21 exahashes per seconde. Om dit voor elkaar te krijgen, doen ze een investering van $ 240 miljoen. 

De impact van de vierde Bitcoin halving

De vierde Bitcoin halving heeft een enorme invloed gehad op Bitcoin miners. Grote mining instellingen hebben hierdoor een daling in inkomsten gezien, waaronder Bitfarms. 

Deze instellingen moeten nu hard aan de slag om hun efficiëntie en hashrate omhoog te brengen. Als ze dit niet gaan doen, is de kans aanwezig dat ze niet winstgevend blijven. 

Een upgrade voor de Bitcoin mining

Bitfarms heeft in april 2024 269 BTC verdiend met Bitcoin mining en transacties. Dit is een daling van 6% ten opzichte van de vorige maand, een aanzienlijke daling. Om winstgevend te blijven met de blijvende lagere beloningen, gaan ze een flinke investering doen in apparatuur. 

De upgrade ter waarde van $ 240 miljoen zal ervoor moeten zorgen dat de hashrate capaciteit verdrievoudigd naar 21 EH/s (exahashes per seconde). Dit doen ze door 88.000 efficiënte Bitcoin mining machines aan te schaffen. 

Uit een andere update van Bitfarms blijkt dat ze in april ook energie efficiënter zijn geworden. Zo hebben ze de efficiëntie verbeterd met 9% naar 31 w/TH (watt pep terahash). 

Bitfarms chief mining officer, Ben Gagnon deelde de update over de upgrade:

“In april hebben we twee farms in Québec (Canada) volledig geüpgraded met Bitmain T21-mijnwerkers, waardoor de energie-efficiëntie met 51% op die farms en met 9% op bedrijfsbrede basis is verbeterd.”

De inkomsten van Bitfarms

Naast de maandelijkse inkomsten van 269 BTC, omgerekend ongeveer $ 15,5 miljoen, verwacht Bitfarms ook een belastingteruggave van $ 23,7 miljoen. 

De Bitcoin halving zorgde voor een toename van 5,9% in netwerkproblemen ten opizchte van maart. Dit had een grote impact op alle Bitcoin mining firma’s. Voor Bitfarms heeft lopend onderhoud de mining capaciteit van de maand verlaagd. 

In april 2024 heeft Bitfarms 269 BTC binnengehaald, wat een uiteindelijke daling van 6% ten opzichte van de vorige maand en een flink 29% op jaarbasis. Bitfarms verdiende eerst 9 BTC per dag, ter waarde van ongeveer $ 550K. 

In de eerste drie maanden van 2024 verdiende Bitfarms 357 BTC, 300 BTD en 286 BTC, wat al duidt op een aanzienlijke daling. Wel verhoogde Bitfarms haar activa van 806 BTC naar 830 BTC. 

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer