Blockchain Stories
BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste BTC uitstroom sinds lancering
Bitcoin Nieuws

BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste BTC uitstroom sinds lancering

De Bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten presteren steeds slechter, dit kan komen door de recente marktvolatiliteit.

Op 1 mei zagen deze ETF’s een record aan netto uitstromen van $563,7 miljoen, wat de instabiliteit en volatiliteit van de cryptomarkt benadrukt.

Eerste uitstroom voor iShares Bitcoin Trust (IBIT)

Gister zag de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock zijn allereerste dag van netto kapitaaluitstroom, met een uitstroom van $36,9 miljoen. Dit was opmerkelijk, omdat IBIT 77 dagen lang een stabiele of positieve netto instroom had.

Deze trendbreuk was niet uniek voor de iShares Bitcoin Trust, in totaal zagen negen andere Bitcoin ETF’s een gecombineerde uitstroom van $563,7 miljoen. Dit maakt 1 mei 2024 de grootste uitstroomdag sinds de lancering van deze ETF’s in de VS.

Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) zag een uitstroom van $191,1 miljoen en Grayscale Bitcoin Trust een uitstoom van 167,4 miljoen.

Andere fondsen zoals de ARK 21Shares Bitcoin ETF en de Franklin Bitcoin ETF zagen ook aanzienlijke uitstromen van respectievelijk $98,1 miljoen en $13,4 miljoen.

Daling van de Bitcoin koers en volatiliteit

Deze massale uitstroom valt samen met een significante daling van de Bitcoin koers, die voor het eerst sinds februari onder de $57.000 dook en de slechtste maand afsloot sinds november 2022. Het moment dat de ondergang van FTX plaatsvond.

Ondanks deze daling benadrukken experts zoals James Seyffart, een analist bij Bloomberg, dat inflows en outflows normaal zijn in het leven van een ETF.

Terwijl sommigen de impact van Bitcoin ETF’s op de markttrends als overschat beschouwen, blijft het duidelijk dat deze producten een aanzienlijke invloed kunnen hebben, zowel direct als indirect.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer