Blockchain Stories
Analisten: “Dominantie van Bitcoin heeft zijn hoogtepunt bereikt”
Altcoin Bitcoin Nieuws

Analisten: “Dominantie van Bitcoin heeft zijn hoogtepunt bereikt”

Volgens analisten heeft de dominantie van de Bitcoin zijn hoogtepunt bereikt, waardoor er nu meer ruimte zal komen voor de altcoins. De Bitcoin zou veel steun verliezen op de markt en hiermee dus een piek bereikt hebben. 

Lager marktaandeel voor de Bitcoin

Het marktaandeel van de Bitcoin is licht gedaald. Crypto-analisten denken dat dit het begin is van een nieuw tijdperk en de Bitcoin zijn hoogtepunt heeft gehad. Dit zal betekenen dat handelaars hun focus verleggen naar de altcoins. 

Oprichter van MNTrading, Michaël van de Poppe, laat hierover het volgende weten op X (Twitter): “De dominantie van Bitcoin heeft waarschijnlijk zijn hoogtepunt bereikt. Altcoins worden wakker in hun Bitcoin paren, wat betekent dat het keerpunt is bereikt.”

Verschuiving in de markt

Een daling van de Bitcoin dominantie kan voor handelaars gezien worden als een signaal dat de potentiële opleving van de altcoin markt weergeeft. Aangezien investeerders hun kapitaal verplaatst van Bitcoin, die wordt gezien als een stabiele factor in de crypto wereld, naar altcoins, die een stuk meer volatiliteit laten zien, zit die verschuiving er wel aan te komen. 

Handelaar Matthew Hyland voegt hier via een bericht op X (Twitter) aan toe dat “de dominantie van de Bitcoin nu grote steun verliest”. Hier voegt hij nog aan toe dat hij “gaat wachten tot het einde van de week om deze breakdown te bevestigen of ontkennen.”

Dit is er deze week gebeurd met de dominantie van de Bitcoin

Op het moment bedraagt de marktkapitalisatie van de Bitcoin nog steeds 53,90%. Dit is een daling van 1,75% in de afgelopen week. Het houdt echter nog niet in dat de dominantie in 2024 nog niet gegroeid is. Als we kijken naar heel 2024, zien we nog steeds een stijging van 4,63%. Dit blijkt uit gegevens van Tradingview:

Bitcoin marktdominantie 2 mei Tradingview
Bron: Tradingview

Het huidige marktsentiment

Echter, de speculaties over de toekomst van de dominantie van de Bitcoin lijkt in twijfel getrokken te worden door het huidige marktsentiment. Angstniveaus blijven stijgen, wat duidt op flinke marktonzekerheid. 

Deze onzekerheid brengt veel handelaars in staat om hun activa te herverdelen in de Bitcoin ten opzichte van meer volatiele crypto. Aangezien de Bitcoin nog steeds gezien wordt als een stabiele factor op de crypto markt, is dit geen onwaarschijnlijk fenomeen. 

Op 1 mei daalde de indexscore, die het marktsentiment vertegenwoordigd, naar 43 ten opzichte van de 54 van de vorige dag. Deze lage score geeft een zogenaamd ‘angstniveau’ weer, wat een flinke verandering is ten opzichte van het neutrale niveau van de vorige dag. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer