Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s tonen spanning te midden van een neergang in crypto
Bitcoin Nieuws

Bitcoin ETF’s tonen spanning te midden van een neergang in crypto

Recente marktvolatiliteit heeft de schijnwerpers gericht op spot-Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). 

Verschillende perspectieven met een statement 

Volgens Bloomberg hebben verschillende belangrijke Bitcoin ETF’s die genoteerd staan in de VS record kortingen. Dit ten opzichte van hun netto vermogenswaarde (NAV) ervaren nadat Bitcoin zelf een aanzienlijke prijsdaling had gezien. 

Het roept vragen op over de unieke uitdagingen van deze beleggingsinstrumenten in een volatiele markt.

Bloomberg-gegevens tonen aan dat fondsen zoals de iShares Bitcoin Trust (IBIT) en het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) ver onder hun NAV verhandelden. 

ETF-analist James Seyffart merkt op dat hoewel deze kortingen niet onbekend zijn, ze wel opvallen gezien het historische bereik van premies en kortingen voor deze fondsen.

Deskundigen bieden verklaringen voor dit fenomeen. 

Teddy Fusaro is president van Bitwise. Fusaro schrijft de afwijkingen toe aan factoren zoals herweging aan het einde van de maand. En ook de prijscalculatie mechanismen van Bitcoin die door ETF’s worden gebruikt wordt genoemd. 

Deze factoren kunnen leiden tot tijdelijke verschillen tussen marktprijzen en NAV.

Bloomberg benadrukt echter dat de inherente volatiliteit van Bitcoin unieke complexiteiten met zich meebrengt voor ETF-beleggers in vergelijking met traditionele activaklassen. 

Dezelfde volatiliteit creëert ook lucratieve kansen voor geautoriseerde deelnemers,. Ook voor de gespecialiseerde handelaren die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van prijsafstemming tussen ETF’s en hun NAV is het goed.

Een ander licht 

De kortingen laten dan weer zien dat de volatiliteit van Bitcoin grote risico’s kan zijn voor mensen die geld hebben geïnvesteerd in ETF’s. 

Aan de andere kant, kunnen gespecialiseerde handelsbedrijven, bekend als geautoriseerde deelnemers, geld verdienen. Dit door ETF-prijzen gelijk te houden aan de waarde van de fondsen.

Veel meer geld ging naar de ETF’s dan verwacht, nadat ze waren gestart. 

Dit heeft records gebroken in de industrie van beleggingsfondsen in de Verenigde Staten, die miljarden dollars waard is. 

Mensen hopen dat meer grote instellingen ETF’s zullen kopen als ze zien dat ze goed werken. 

Maar de prijs van Bitcoin wordt vaak beïnvloed door de grote economie van de wereld. Sommige mensen willen dat de Federal Reserve wacht met het veranderen van de rente nadat ze hierover hebben gepraat op woensdag. 

Dit kan moeilijk zijn voor dingen zoals digitale munten die mensen kopen om winst te maken.

Mohit Bajaj, ETF-directeur bij WallachBeth Capital, suggereert dat de waargenomen kortingen kunnen aanhouden, afhankelijk van de koers van Bitcoin

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer