Blockchain Stories
De topbeurs van Australië kan dit jaar spot Bitcoin ETF’s goedkeuren
Bitcoin Nieuws

De topbeurs van Australië kan dit jaar spot Bitcoin ETF’s goedkeuren

De grootste stockbeurs van Australië is de Australian Securities Exchange (ASX). Ze zouden tegen het einde van 2024 verschillende spot Bitcoin (BTC) beursgenoteerde fondsen (ETF’s) kunnen goedkeuren. 

Nieuw in de lijst 

In navolging van fonds uitgevers in de Verenigde Staten en Hong Kong zouden spot Bitcoin ETF-aanvragen van VanEck Australia en de lokale ETF-gerichte fondsbeheerder BetaShares naar verluidt worden goedgekeurd voordat het jaar voorbij is. 

Dit dus volgens anonieme bronnen die bekend zijn met de zaak, vertelden Bloomberg.

De toename in spot Bitcoin ETF-aanvragen volgt op de goedkeuringen van Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten, die hebben geleid tot een totaal van miljarden Amerikaanse dollars aan beheerd vermogen (AUM) over elf verschillende producten.

De enorm grote instroom in op de VS gebaseerde ETF’s heeft het vertrouwen gegeven om de producten in Australië te lanceren en ‘aan te tonen dat digitale activa hier zijn om te blijven’,” aldus Justin Arzadon, hoofd digitaal bij BetaShares.

Jeff Yew aan het woord 

Jeff Yew, de baas van het bedrijf Monochrome dat crypto’s beheert, zegt dat Australië veel mensen heeft die crypto’s gebruiken. 

Hij denkt dat Australische Bitcoin beursfondsen in de eerste drie jaar tussen de $3 miljard / €2,7 miljard en $4 miljard / €3,7 miljard zullen krijgen.

Volgens Yew willen mensen geld die beheren en mensen met hun eigen pensioenfondsen Bitcoin kopen. 

Ook normale mensen willen dit, maar iets minder.

Mensen met hun eigen pensioenfondsen hebben nu al Bitcoin op websites waar je crypto’s kan kopen. 

Maar dat is gevaarlijk, want als die websites kapot gaan, verliezen ze hun geld. Yew zegt dat de Australische belastingdienst zegt dat er meer dan $1 miljard / €933 miljoen aan Bitcoin op die websites staat, meestal van mensen met hun eigen pensioenfondsen.

Maar met Bitcoin beursfondsen kunnen mensen veiliger Bitcoin kopen. 

Monochrome heeft eerst geprobeerd om bij de ASX, een grote beurs, een beursfonds te maken op 14 juli 2023. Maar dat duurde te lang, dus zijn ze naar een kleinere beurs gegaan, Cboe Australia. 

De goedkeuring voor Australië is in zicht, maar dat betekent alsnog even wachten tot het daadwerkelijk over is. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer