Blockchain Stories
Australië voegt zich bij de 1.000+ Bitcoin ATM club naast de VS en Canada
Bitcoin Nieuws

Australië voegt zich bij de 1.000+ Bitcoin ATM club naast de VS en Canada

De Verenigde Staten had zijn eerste 1.000 crypto geldautomaten al in 2017, terwijl Canada hetzelfde bereikte in 2021. Nu kan ook Australië zich bij dit rijtje toevoegen. 

1.007 ATM’s om precies te zijn

Australië, de op twee na grootste hub voor Bitcoin (BTC), registreerde een nieuwe mijlpaal met 1.000 actieve crypto-fiat machines die nu in bedrijf zijn. 

Vandaag heeft Australië een actief netwerk van 1.007 Bitcoin-geldautomaten. Hiermee dus het het derde land is na de Verenigde Staten en Canada dat deze prestatie heeft bereikt. 

Het land vertegenwoordigt 2,7% van het wereldwijde Bitcoin ATM-netwerk

Volgens gegevens van Coin ATM Radar had de Verenigde Staten zijn eerste 1.000 crypto geldautomaten in november 2017, terwijl Canada hetzelfde bereikte in januari 2021.

Op dit moment huisvest de VS 82,8% van de wereldwijde Bitcoin-geldautomaten met 31.170 machines en Canada vertegenwoordigt 7,8% van het totaal met 2.918 crypto-geldautomaten.

Verandering sinds 2022

Historisch gezien was Australië een inactieve markt voor crypto-geldautomaten. 

Echter, de adoptie is sinds eind 2022 exponentieel toegenomen dankzij de betrokkenheid van particuliere bedrijven.

In april 2023 overtrof het aantal Bitcoin-geldautomaten in Australië dat van Azië. Wat grote economieën zoals China, Japan, Singapore en India omvat.

Met het huidige installatie tempo is Australië goed gepositioneerd om Europa in te halen, dat 4,3% (1.617 machines) van alle actieve Bitcoin-geldautomaten heeft.

Andere landen met aanzienlijke aantallen crypto-geldautomaten zijn Spanje (261 machines), El Salvador (215), Polen (211), Duitsland (194) en Hongkong (157).

Cointelegraph meldde onlangs dat hackers die eerder de Bitcoin ATM-database van El Salvador hebben gelekt. Een deel van de broncode van de door de staat beheerde “Chivo” Bitcoin-wallet van het land hebben vrijgegeven.

“Dit keer breng ik je de code die zich in de Bitcoin Chivo Wallet-geldautomaten in El Salvador bevindt, onthoud dat het een overheids wallet is, en zoals je weet, verkopen we niet, we publiceren alles gratis voor jou,” schreef de hackersgroep bekend als CiberInteligenciaSV op een openbaar forum. 

Of Australia extra maatregelen zal treffen, is nog niet over gesproken. Het zou helemaal geen gekke keuze zijn, maar nu is het nog even genieten van deze mijlpaal. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer