Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Dit is hoe gemakkelijk en goedkoop het is om je te vestigen in El Slavador met crypto

Kriebelt het weleens bij je om in te pakken en af te reizen naar een tropisch paradijs waar je cryptocurrency net zo waardevol is als goud? Dan is El Salvador een top bestemming. Het kleine Midden-Amerikaanse land is een geweldige bestemming geworden voor crypto-liefhebbers over de hele wereld. Als het vooruitzicht van zanderige stranden en een wallet vol Bitcoin je enthousiast maakt, dan zou El Salvador wel eens je volgende thuis kunnen worden. 

De beslissing van El Salvador in 2021 om Bitcoin te aanvaarden als wettig betaalmiddel onder het dynamische leiderschap van president Nayib Bukele heeft de traditionele paradigma’s van financiële transacties binnen zijn grenzen verschoven. Deze beslissing is niet alleen een pionier in de integratie van cryptocurrency in dagelijkse transacties. Ook toont het namelijk de engagement van het land voor technologische innovatie.

Geen bureaucratische rompslomp in El Salvador met crypto

Volgens Francesco Barbati, een Amerikaanse burger in El Salvador, is het verhuizen naar dit crypto-vriendelijke toevluchtsoord zeer makkelijk. Geen behoefte aan dramatische claims van asiel of ingewikkelde bureaucratische rompslomp. Als je het moeilijk hebt op je huidige locatie en naar verandering smacht, dan biedt El Salvador een aantrekkelijk alternatief.

Barbati legt het allemaal eenvoudig uit op zijn Twitter. Zet je bezittingen om in Bitcoin. Zorg verder ervoor dat je $12 hebt in een Lightning Network wallet voor een toeristenvisum bij aankomst. Dit is in essentie genoeg om in El Salvador te komen wonen. Na het verkrijgen van een toeristenvisum van zes maanden, kun je een verblijfsvergunning aanvragen. Daarna kun je beginnen met je nieuwe leven onder de tropische zon.

Het proces van het settelen hier volgt een gestructureerd tijdschema. Het eerste jaar krijg je een tijdelijke verblijfsvergunning. Hierdoor heb je de flexibiliteit om je nieuwe thuis te verkennen. En dit zonder je verblijfsstatus te verliezen, mits je reizen buiten het land binnen de voorgeschreven limieten blijven.

Als je drie jaar hebt genoten van de Salvadoriaanse levensstijl, ligt permanente verblijfsvergunning binnen handbereik. Je hebt hierdoor meer ruimte om te kunnen reizen. En voor degenen die echt verliefd worden op dit land? Na een periode van vijf jaar het mogelijk om staatsburger van El Salvador te worden.

Kritische houding van het IMF

El Salvador’s crypto saga gaat niet zonder problemen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een kritisch oog geworpen op dit innovatieve project. Hun tegenstand komt met grote eisen voor wettelijke aanpassingen aan de bestaande Bitcoin-wetten, waarbij deze veranderingen worden gekoppeld aan een cruciale lening van $1,4 miljard die El Salvador dringend nodig heeft om zijn financiële verplichtingen te beheren.

De wrijving tussen het IMF en El Salvador strekt zich uit voorbij eenvoudige financiële geschillen. Het raakt diepere kwesties van nationale soevereiniteit en het potentieel van cryptocurrency om traditionele economische modellen te verstoren.

Ondanks de bezorgdheid van het IMF over de volatiele en gedecentraliseerde aard van Bitcoin, waarvan zij beweren dat deze de financiële stabiliteit zou kunnen bedreigen, blijft El Salvador zwaar investeren in de cryptocurrency, met een toewijding van meer dan $150 miljoen en het handhaven van een dagelijkse aankoopstrategie.

Deze impasse vertegenwoordigt een bredere botsing van ideologieën. De strenge houding van het IMF weerspiegelt zijn voorzichtige benadering ten opzichte van de onvoorspelbare cryptomarkt, terwijl El Salvador zichzelf positioneert als een pionier van financiële inclusiviteit en autonomie.

In het licht van deze uitdagingen blijft El Salvador standvastig, waarbij het zijn nationale identiteit steeds meer verbindt met de geest van cryptocurrency. Voor degenen die zich aangetrokken voelen tot deze dappere nieuwe wereld, ligt de aantrekkingskracht van El Salvador niet alleen in zijn zanderige kusten of tropische klimaat, maar ook in zijn visie op de toekomst van financiën.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers stijgt na bekendmaking Consumentenprijsindex (CPI) in Amerika

Thanh Lanh Tran

Chinese politie treedt hard op tegen USDT smokkelnetwerk

Marijn van Leeuwen

Nederlandse ontwikkelaar veroordeeld 5 jaar celstraf: Indirect witwassen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer