Blockchain Stories
Premier Canada stelt winstbelasting van 66.7% voor aandelen en crypto voor
Nieuws Regulatie

Premier Canada stelt winstbelasting van 66.7% voor aandelen en crypto voor

In Canada heeft premier Justin Trudeau een nieuw plan voorgesteld dat de gemoederen flink opschudt: een verhoging van de belasting op kapitaalwinsten tot maar liefst 66.7% voor de hoogste inkomensgroepen.

Deze drastische maatregel is bedoeld om de woningcrisis aan te pakken, waar vooral starters onder lijden, net als in Nederland.

De impact op beleggers en crypto holders

Deze nieuwe belasting zou gelden voor particulieren met een jaarlijkse winst van meer dan $250.000 CAD (ongeveer €170.800) en zou ook bedrijven en trusts raken.

Volgens de overheid zou maar een klein gedeelte van personen en bedrijven direct door deze verandering getroffen worden, maar de impact is groot voor degenen die het betreft. Met name omdat veel van deze winsten afkomstig zijn uit investeringen in aandelen en cryptocurrencies.

De voorgestelde tarieven variëren van 50% tot 66.7%, afhankelijk van het inkomen, en zijn bedoeld om extra inkomsten te genereren voor de overheid.

Deze verhoging is bedoeld om de stijgende ongelijkheid aan te pakken en extra middelen te vergaren voor betaalbare woningbouw.

Voor cryptovaluta en aandelen betekent dit dat winsten uit de verkoop van assets veel zwaarder belast zullen worden.

Cryptovaluta, die in Canada als een commodity wordt gezien, is momenteel al onderhevig aan belasting op winsten, waarbij 50% van de winst belastbaar is voor particuliere beleggers. Maak je bijvoorbeeld €2.000 winst, dan betaal je €1.000 aan belasting.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer