Blockchain Stories
Bitcoin prijs daalt onder $63K terwijl Ether stijgt: mogelijk altseason in het verschiet!
Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs daalt onder $63K terwijl Ether stijgt: mogelijk altseason in het verschiet!

De handel in spot Bitcoin ETF’s in Hong Kong, die morgen begint, zal het langetermijn bullish sentiment verder versterken.

De Bitcoin (BTC) prijs opende de laatste week van april, de halvingsmaand, op een bearish toon. Dit was na de laatste vier weken te hebben afgesloten in een correctiemodus. De grootste crypto staat op het punt om voor het eerst sinds augustus 2023 de eerste maand op een bearish toon af te sluiten. Met minder dan 48 uur te gaan tot mei 2024, is de kans groter dat de Bitcoin prijs in een grillige trend zal blijven.

Bovendien hebben meer crypto traders een stap terug gedaan in afwachting van belangrijk nieuws uit de Verenigde Staten.

Woensdag aanstaande zal namelijk de Amerikaanse Federal Reserve veelverwachte gegevens vrijgeven over de rentetarieven en de FOMC-verklaring.

Verwacht wordt dat de cryptocurrency industrie een verhoogde volatiliteit zal registreren naarmate de markt Amerikaanse inflatiegegevens absorbeert. Bovendien is nog niet duidelijk wanneer de Federal Reserve later dit jaar haar verwachte renteverlagingen zal uitvoeren.

Is de top van de Bitcoin cycle reeds gerealiseerd?

Nadat het zijn all-time high (ATH) van ongeveer $74k vorige maand had bereikt, zit de Bitcoin prijs tot op heden vast in een correctiemodus. Volgens de ervaren handelaar Peter Brandt is de Bitcoin prijs opwaarts aan het stijgen. Dit is door middel van een exponentiële afname, gebaseerd op afnemende rendementen.

Na historische gegevens te hebben geanalyseerd, betoogde Brandt dat de exponentiële afname suggereert dat BTC zijn cycluspiek van iets meer dan $70.000 al heeft bereikt.

Desalniettemin gaf Brandt aan dat de exponentiële afname slechts een kans van 25 procent heeft om succesvol te zijn. Bovendien wordt de Bitcoin prijs beïnvloed door een breed scala aan andere factoren. Deze zijn onder andere de voortdurende mainstream adoptie van digitale activa en web3-protocollen.

Zoals bekend, zal het traden in spot Bitcoin ETF’s in Hong Kong op 30 april beginnen. De introductie van spot Bitcoin ETF’s in Hong Kong zal worden toegevoegd aan de bestaande koopdruk van Amerikaanse fondsbeheerders.

Als gevolg daarvan merkte Brandt op dat hij gelooft dat de Bitcoin prijs een grote kans heeft om te stijgen tot boven de $100k in de komende maanden.

Een vergelijkbaar standpunt werd ingenomen door Giovanni Santostasi, een populaire Bitcoin trader en investeerder met een Ph.D. in Astrofysica. Volgens Giovanni zal de Bitcoin prijs zo hoog stijgen tot een waarde van $210k. Dit zal tegen het einde van 2025 zijn. Vervolgens zal de Bitcoin prijs zo laag dalen tot een waarde van $83k. Opmerkelijk is dat de voorspelling van Giovanni verschillende wetenschappelijke methoden omvatte. Dit was aangevoerd met data van de afgelopen paar bull-cycli na elke Bitcoin halving.

Wat is de volgende stap?

Terwijl de Bitcoin prijs blijft dalen, een week na de vierde halving, hebben korte termijn investeerders zich gediversifieerd in de altcoin industrie. Het ETH/BTC-paar, dat een populaire indicator is van de macro crypto cash ratio, heeft een altseason aangekondigd. Ondertussen heeft de populaire crypto-analist Benjamin Cowen investeerders opgeroepen om waakzaam te blijven voor een mogelijke crash voor altcoins in de komende maanden voor de aanstaande opleving.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer