Blockchain Stories
Dit is waarom investeerders uit China geen toegang hebben tot Hong Kong’s Spot Crypto ETF
Bitcoin Nieuws

Dit is waarom investeerders uit China geen toegang hebben tot Hong Kong’s Spot Crypto ETF

Ondanks de nauwe banden van ETF-uitgevers met China, zullen ze geen toegang aan Bitcoin of Ether voor investeerders in dat rechtsgebied vergemakkelijken. Volgens inzichten van Bloomberg data-analist Jack Wang zal het aanstaande debuut van spot Bitcoin- en Ether-beursgenoteerde fondsen (ETF’s) in Hong Kong de markttoegang niet vergemakkeijken voor Chinese investeerders. 

Nadat Hong Kong groen licht gaf voor spot BTC en ETH ETF’s, hebben drie Chinese vermogensbeheerbedrijven hierop gereageerd. Deze zijn onder andere China Asset Management, Harvest Global Investments en Bosera. Deze bedrijven hebben hun podium dus klaargezet voor de spot crypto ETF’s via hun dochterondernemingen in Hong Kong. Ondanks de nauwe banden van ETF-uitgevers met China zal niets veranderen. Hong Kong zal geen toegang tot Bitcoin of Ether voor investeerders in dat rechtsgebied vergemakkelijken.

Investeerders uit China staan voor een enorme uitdaging

Tijdens een Bloomberg-webinar op 24 april bevestigde Wang dit. Hij verwees hierbij naar een richtlijn van de Chinese Staatsraad in september 2021. Die verbiedt namelijk financiële instellingen deel te nemenj aan crypto-gerelateerde transacties.

“Staatsburgers van China zullen hier niet aan kunnen deelnemen,”

Jack Wang

Wang merkte op dat Chinese investeerders direct worden afgesloten van dit product. Hij benadrukte verder dat de lancering van spot Bitcoin en Ether ETF’s in Hong Kong geen positieve veranderingen zal teweegbrengen. In ieder geval dus niet in het regelgevingskader van China. Verder zal  de cryptomarkt zich ook niet openstellen voor Chinese investeerders.

“Zelfs voor de futures-based crypto ETF die in Hong Kong genoteerd staat – ik heb eigenlijk geprobeerd een transactie op te zetten – zullen de brokers de trade gewoon direct afwijzen,”

Jack Wang

“Ik zou zeggen dat het absoluut niet gaat gebeuren, tenminste niet voor 100%,” merkte de analist op. 

Goede hoop voor de toekomst

Thomas Zhu, hoofd van digitale activa bij China Asset Management, benadrukte dat de kans van Chineze staatsburgers om crypto-ETF’s in Hong Kong te verwerven, afhankelijk is van toekomstige regelgevende aanpassingen. Te midden van opgewekte verwachtingen rond de aanstaande lancering van spot crypto ETF’s in Hong Kong, benadrukte Bloomberg-analist James Seyffart aan de andere kant de dominantie van Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Deze overstijgen namelijk de totale activa van alle ETF’s in Hong Kong

De Amerikaanse ETF-markt heeft bijna $9 Triljard aan activa – dat is biljoen met een ‘T’. De hele Hong Kong ETF-markt is ongeveer $50 biljoen. ETF’s in China bedragen ongeveer $325 biljoen.  “We hebben het over letterlijke ordes van grootte verschillen in omvang en impact,” verduidelijkte Seyffart in een bericht op X op 12 april.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer