Blockchain Stories
Image default
Nieuws Ripple

Ripple’s XRP wordt mogelijk gebruikt voor een Stablecoin launch van de BRICS landen

Het BRICS-consortium heeft aangegeven grote interesse te hebben in het uitrollen van een stablecoin voor internationale afrekeningen. Bovendien is dit te midden van een ambitieus plan om de invloed van de dollar te verminderen.

Volgens de Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Ryabkov, onderzoekt de economische coalitie bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika de haalbaarheid van het lanceren van een stablecoin in de komende maanden.

BRICS en de digitale valuta

De verklaring van Ryabkov volgt op verschillende initiatieven van BRICS om zich te verdiepen in digitale activa. Echter, details over de overgang naar stablecoins blijven onduidelijk. Er is namelijk wijdverspreide speculatie dat de voorgestelde stablecoin zal worden gedekt door goud in plaats van fiatreserves. Dit is omdat het economische blok een nieuwe wereldorde probeert te creëren.

Op dit moment hebben BRICS-leden en de nieuwste toetreders substantiële goudreserves, wat de theorie meer kracht bij zet. Anderen beweren dat BRICS zich zou kunnen wenden tot het Ripple’s XRP afwikkelingsplatform voor de stablecoin. Er is dus in dit kader gesuggereerd dat de coalitie haar platform vanaf een absolute nulpunt zal bouwen.

Voor Ryabkov zullen bijzaken dus weinig effect hebben op de noodzaak om de grensoverschrijdende handel tussen de lidstaten te verbeteren. De vice-minister van Buitenlandse Zaken is van mening dat een succesvolle lancering van een stablecoin een voorloper zal zijn voor een gemeenschappelijke valuta voor de BRICS-lidstaten.

Stablecoin zal afhankelijk zijn van de BRICS

Een andere invalshoek betoogt dat de stablecoin afhankelijk zal zijn van BRICS die een gezamenlijke Centrale Bank van Digitale Valuta (CBDC) wil lanceren. Echter, er zijn geen concrete plannen voor een CBDC van BRICS in de pijplijn. Het ging meer om discussies van de hoogste orde tussen de lidstaten om de blockchain technologie te verkennen.

“We geloven dat het creëren van een onafhankelijk betalingssysteem van BRICS een belangrijk doel is voor de toekomst, dat zou worden gebaseerd op geavanceerde tools zoals digitale technologieën en blockchain,” zei een Russische functionaris.

Rusland zal het BRICS-consortium een jaar lang leiden en heeft eerder geëxperimenteerd met stablecoins. In dit kader wendde het zich tot het aanbod voor grensoverschrijdende handel. Verwacht wordt dat Rusland zijn ervaring met stablecoins zal benutten in zijn poging om een gemeenschappelijke digitale valuta voor BRICS-landen vast te stellen. 

BRICS-landen zijn niet alleen geïnteresseerd in het bevorderen van naadloze grensoverschrijdende transacties. Ook het verminderen van de mogelijkheden van westerse mogendheden om economische sancties op te leggen is aan de orde gekomen.

Digitale valuta’s om sancties te omzeilen 

Rusland en China hebben de afgelopen jaren het leeuwendeel van de economische sancties gedragen, waarbij experts opmerken dat een verschuiving naar digitale valuta’s een gedegen manier zal zijn om de sancties te omzeilen. Kortom een plan om uit te voeren.

“Deze transformatie is niet eenvoudig. “We zien welke beperkingen en sancties China en Rusland proberen te weerstaan – dit zijn de gevolgen van de paradigmaverandering.”

Russische minister van Buitenlandse Zaken Anton Siluanov.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Fear en Greed Index suggereren bullish voorspelling

Timo Bruinsel

Waarom was de crypto en met name Bitcoin gisteren positief? 

Timo Bruinsel

BNB verwachting, Lees hier meer over BNB in een hectische week

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer