Blockchain Stories
Ripple heeft XRP vervangen met USDT voor Amerikaanse klanten
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple heeft XRP vervangen met USDT voor Amerikaanse klanten

Gisteren heeft Ripple in een document aan de rechtbank gezegd dat ze grote veranderingen hebben gemaakt in hoe ze geld overmaken in de Verenigde Staten. Ze gebruiken nu Tether (USDT) in plaats van XRP als tussenstap.

Van waar deze omslag?

Deze grote verandering was eigenlijk een reactie op het gerechtelijke besluit in de zaak van de SEC. Hierin werd gezegd dat grote verkopen onder de Amerikaanse effectenwetgeving vallen. 

Sinds dat besluit zijn alleen niet-Amerikaanse bedrijven nog contractpartijen voor de verkoop van XRP aan klanten die gebruikmaken van On-Demand Liquiditeit. 

In het document staat dat “het overgebleven On-Demand Liquiditeit-bedrijf van het bedrijf in de Verenigde Staten een andere digitale munteenheid dan XRP gebruikt.”

Monica Long is de President van Ripple. Ze heeft in een intern e-mailbericht, waarvan details werden gedeeld door de bekende sociale media platform X, toegelicht:

“Onmiddellijk na het bevel hebben we stappen ondernomen om elke Amerikaanse klant van ODL over te zetten van het gebruik van XRP als brug valuta naar het gebruik van USDT (of het contract werd beëindigd). We moeten doorgaan met het gebruik van USDT (of BTC of andere goedgekeurde stabiele munten) voor stromen gebaseerd in de VS, tenzij anders goedgekeurd door de juridische afdeling.

Een verdere uitleg

De veranderingen in hoe Ripple zaken doet laten zien dat ze zich nu vooral richten op andere delen van de wereld dan de Verenigde Staten. 

De meeste klanten die gebruik maken van ODL bevinden zich in Azië-Pacific. Ook maken ze gebruik van de financiële verbindingen tussen bedrijven in verschillende landen. 

De goedkeuring van Ripple Markets APAC Pte Ltd door de Monetary Authority of Singapore heeft dit gemakkelijker gemaakt, zoals Long verder heeft uitgelegd:

“Om onze ODL-klanten van dienst te zijn, moeten we blijven profiteren van onze buitenlandse dochterondernemingen die zijn gelicentieerd door lokale regelgevers. Dit om dergelijke activiteiten op een wettige manier uit te voeren.”

Tot slot liet het gerechtelijk document zien hoe het bedrijf financieel afhankelijk was en welke strategieën het had. Dat nog, voordat de SEC met de rechtszaak kwam. 

Ripple’s financiële expert is Anthony Bracco. Hij berekende dat het bedrijf verlies leed vanaf 1 april 2014 tot 22 december 2020, als ze geen inkomsten uit de verkoop van XRP hadden gehad. 

Dit laat zien hoe belangrijk de XRP-verkopen waren voor de financiële stabiliteit van Ripple in die periode.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer