Blockchain Stories
Do Kwon en Terraform Labs krijgen boete van $5,3 miljard
Altcoin Nieuws

Do Kwon en Terraform Labs krijgen boete van $5,3 miljard

Terraform Labs en Do Kwon hebben op dit moment grote financiële problemen nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een motie indiende op 19 april.

Waarop een eis van $5,3 miljard aan boetes wordt vastgelegd na de overwinning van de commissie in de rechtszaak tegen Terra-Luna en de cryptomagnaat.

De Terra-Luna zaak tegen Do Kwon

De motie van de SEC is een twee weken durend proces waarin Kwon aansprakelijk wordt gesteld voor fraude nadat TerraUSD en het token Luna een marktcrash van $40 miljard veroorzaakte.

Kwon was echter niet aanwezig bij het belangrijke proces. In plaats daarvan zat hij vast in Montenegro nadat het land zijn paspoort in beslag had genomen na zijn vrijlating uit de gevangenis. Kwon zit op dit moment vast voor het gebruik van valse reisdocumenten om te ontsnappen aan de juridische gevolgen in verband met de crypto crash.

Ondanks alle beloften van crypto hebben het gebrek aan registratie en naleving zeer reële gevolgen voor de gewone mensen. Zoals het harde werk van ons team laat zien, zullen we de instrumenten die tot onze beschikking staan blijven gebruiken om het investerende publiek te beschermen, maar het is ook hoog tijd dat de cryptomarkten zich aan de regels houden.

Gurbir S. Grewal, de directeur van de SEC

De Verenigde Staten en Zuid-Korea strijden momenteel om de uitlevering van Kwon naar Amerika of Zuid-Korea. Dit proces blijft een langdurige juridische strijd om de oprichter van Terraform Labs.

Naast de hoge geldboetes eist de SEC ook een gerechtelijk verbod voor Kwon en Terraform Labs om crypto te kopen of verkopen, samen met een bestuursverbod voor Kwon, waardoor hij nooit meer mag optreden als bestuursvoorzitter of directeur van een beursgenoteerd.

Volgens experts dringt Kwons juridische team erop aan om hem terug te sturen naar zijn thuisland in de hoop op een lichtere straf. Deze zaak zal zeker nog een staartje krijgen en is nog niet klaar.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer