Blockchain Stories
Image default
Binance Crypto Exchange Nieuws

Voormalig Binance CEO Changpeng Zhao kan 3 jaar gevangenisstraf krijgen

Changpeng Zhao, de oprichter en voormalig CEO van Binance, staat mogelijk voor een gevangenisstraf van drie jaar.

Dit volgt op zijn schuldbekentenis in verband met beschuldigingen dat hij het bedrijf heeft geholpen bij het overtreden van anti-witwaswetten en sancties. Zhao trad vorig jaar af als CEO van Binance. Ook ging hij akkoord met een boete van $50 miljoen voor hem als persoon.

Parallel aan Zhao’s individuele zaak heeft Binance zelf ook schuld bekend aan gerelateerde aanklachten. Het bedrijf heeft ingestemd met het betalen van $4,3 miljard aan boetes.

CZ als voorbeeld voor anderen

Tijdens de rechtszaak wijzen de aanklagers, het Amerikaanse ministerie van Justitie, op de impact van Zhao’s daden op de integriteit van het financiële systeem, waarbij zij aandrongen op een strenge straf. Oorspronkelijk suggereerde een eerdere schikking een maximum celstraf van 18 maanden, maar dit is veranderd naar een zwaardere straf om een voorbeeld te stellen en toekomstig soortgelijk gedrag af te schrikken.

Zhao’s verdediging beweert dat hij niet op de hoogte was van specifieke criminele transacties op Binance. Volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft Binance meer dan 100.000 verdachte transacties, met een mogelijk terroristisch motief, niet gerapporteerd.

De uitspraak over Zhao’s lot staat gepland voor 30 april. Het blijft onzeker hoe deze zaak zal uitpakken en welke gevolgen dit zal hebben voor de toekomst van Zhao en Binance.

De uitkomst van zijn zaak zal niet alleen invloed hebben op zijn persoonlijke en professionele leven, maar ook op de manier waarop cryptobeurzen wereldwijd opereren en gereguleerd worden.

Ondanks de juridische uitdagingen blijft CZ’s vermogen groeien, met een recente toename van bijna $10 miljard. Dit maakt hem een van de rijkste personen ter wereld.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin Whales kopen binnen 24 uur 47,000 BTC ter waarde van $2,967,768,000

Ulrich Martin

Ripple koersverwachting, tijd om XRP te kopen?

Timo Bruinsel

Bitcoin whale Mr. 100 koopt Bitcoin tijdens marktdip

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer