Blockchain Stories
Grootste verkiezing ooit in Mexico, maar wat gebeurt er met crypto?
Nieuws

Grootste verkiezing ooit in Mexico, maar wat gebeurt er met crypto?

De persoon die waarschijnlijk gaat winnen is Claudia Sheinbaum. Ze is de voormalige burgemeester van Mexico-Stad en zal waarschijnlijk dezelfde standpunten als haar partij behouden over crypto. 

Haar partij focust meer op het beschermen van klanten dan op specifieke wetten over cryptocurrency.

Een hoop concurrentie 

Binnen een paar weken zal Mexico zijn grootste verkiezing ooit hebben. 

Er zullen 100 miljoen mensen stemmen om 628 gekozen functionarissen te kiezen, samen met duizenden lokale ambtenaren en de president. Tijdens de campagne zullen kwesties rond cryptovaluta op de achtergrond blijven.

Wat er met crypto gaat gebeuren, hangt af van welke partij en welke presidentskandidaat het stokje overneemt van president Andrés Manuel López Obrador. Volgens de wet mag hij niet nog een keer meedoen.

De strijd om het presidentschap gaat tussen Claudia Sheinbaum, de voormalige burgemeester van Mexico-Stad, namens de regerende linkse partij Morena, senator Xóchitl Gálvez van de coalitie Kracht en Hart voor Mexico, en voormalig wetgevend afgevaardigde Jorge Álvarez Máynez van de partij Burgerbeweging

Volgens de peilingen is Sheinbaum de favoriet om de presidentsverkiezingen te winnen. Met Gálvez en Máynez respectievelijk als verre tweede en derde.

Wat gaat er gebeuren?

Sheinbaum heeft gezegd dat de band tussen de VS en Mexico zo sterk is dat ze denkt dat ze een goede relatie zou hebben met zowel Donald Trump als Joe Biden, als ze president wordt. 

Mexico ontvangt het meeste geld vanuit de VS. Haar partij heeft tot nu toe niet veel met crypto gedaan, behalve dat ze een belasting van 20% heffen op winst die mensen maken met crypto, Dat zonder dat er veel wetten zijn over hoe je het mag gebruiken. 

Er zijn wel wetten die zeggen dat bedrijven die met crypto handelen zich moeten registreren en bepaalde regels moeten volgen om witwassen en terrorisme te voorkomen.

De partij van Sheinbaum wil vooral blockchain reguleren om het veiliger te maken.

Als een andere kandidaat wint, zal crypto waarschijnlijk niet meteen een grote prioriteit zijn. 

In Mexico zijn veel kandidaten vermoord voor deze verkiezingen. Dit laat zien dat geweld van bendes een groot probleem is, samen met corruptie en migratie.

Gálvez en Álvarez Máynez’s partij hebben op verschillende manieren gepleit voor het gebruik van blockchain om corruptie in de overheid en de vastgoedsector te bestrijden. Dit zegt Pavel Salas, chief growth officer bij Gear.

De verkiezingsuitslag zal het zeggen, maar dat blijft voor nu nog even afwachten. 

De verkiezingen in Mexico zullen plaatsvinden op 2 juni, waarbij de resultaten worden verwacht tussen 5 en 8 juni.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer