Blockchain Stories
Pepe koers stijgt deze week bijna 50%, moeten beleggers oppassen?
Altcoin Memecoin Nieuws

Pepe koers stijgt deze week bijna 50%, moeten beleggers oppassen?

De waarde van de Pepe koers is deze week met meer dan 50% gestegen, een week nadat Coinbase voor het eerst aankondigde dat er oneindig durende contracten worden gelanceerd voor de altcoin.

Op dit moment trade de Pepe koers op $0.000007958 en is daarmee een van de cryptomunten met de meeste winst in de afgelopen zeven dagen.

Pepe koers toont bullish segment aan

Als we naar de daily chart kijken voor Pepe, dan zien we dat de bulls terug aan het komen zijn na een flinke daling vanwege het bearish sentiment.

We zien al een verschuiving in het marktsentiment van bearish naar bullish doordat de MACD-lijn van PEPE gekruist is tijdens de intraday tradingsessie op 22 april boven de orange lijn.

Zo’n kruising geeft vaak aan dat het marktmomentum van een asset bullish wordt. Traders zien dit meestal als een koopsignaal om long posities in te nemen en short posities uit te cashen.

Het is wel belangrijk dat de MACD-crossover van Pepe in het huidige marktmomentum van negatief naar positief aangeeft, maar een dag geleden nog onder de nullijn zat.

Dit geeft aan dat er wel bullish momentum in de markt is, maar er nog steeds bearish elementen aanwezig zijn.

Verder bleek uit de data van de DMI-index van PEPE dat de positieve directionele index op 22 april boven de negatieve index uitkwam.

Deze opwaartse kruising van de index met de negatieve index wordt vaak gezien als een bullish koop signaal, de index gaf namelijk aan dat de markt een sterkere uptrend verwacht dan een daling.

Is de Pepe hype dan over?

Pepe heeft een actieve community van volgers en staat momenteel heel sterk zelfs naar bearish momentum, maar nu institutionele beleggers ook in de markt zitten, zou het dan kunnen zijn dat memecoins zoals Pepe ook door deze instituten wordt gekocht?

Ontwikkeling en utility zijn hoog geprezen in de cryptomarkt. Veel van de grote memecoins zoals Pepe zijn al deze kant op gegaan (Pepe nog niet). Daarom verwachten veel mensen dat het team achter Pepe in de toekomst ook zal focussen op utility en groei.

Als dat gebeurt, zal de koers van Pepe hard kunnen stijgen op de korte termijn en misschien ook op lange termijn vraag creëren naar deze token.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer