Blockchain Stories
Image default
Altcoin Ripple

Ripple (XRP) enorm populair in Mexico, xRapid behaalt record

Goed en minder positief nieuws over Ripple. De dominantie van XRP in Mexico en het gebruik van xRapid neemt als maar toe, terwijl ontbrekende regulatie zorgt voor problemen.

Ripple en XRP

Ripple is bang dat veel technisch talent weg gaat uit de Verenigde Staten als er niet snel meer duidelijkheid komt omtrent de regulatie van crypto assets. Het bedrijf uit San Fransisco bouwt aan de blockchain technologie en gebruikt hier (deels) de XRP token voor.

Het hoofd van de ‘global institutional markets’ Breanny Madigan geeft aan dat eerste duidelijke use case voor XRP binnen de betaalindustrie inmiddels wel duidelijk is. Mede hierom hoopt zo op meer duidelijkheid.

“Bij Ripple zien we betalingen als de eerste voor de hand liggende use case voor deze digitale activa. Een belangrijke innovatie bij het gebruik van een blockchain voor betalingen is dat waarde efficiënt verplaatst kan worden. Hierop volgen dan vele andere use cases, zoals het finance, smart contracts en leningen. Het komt allemaal voort uit een reeks van innocatie in de betaalsector.”

Ze geeft ook aan dat ze vooral focussen op de onderlaag voor al deze use cases. Met digitale assets is er voor het eerst een manier gekomen om transacties in verschillende valuta’s direct te verwerken.

Het vermindert de kosten en het duurt allemaal minder lang om een betaling te doen. Hoe meer het product gebruikt wordt, hoe meer kapitaal er in de markt zal komen.

Ze legt uit dat dit ook de focus is van de XRP token. Het moet een brug slaan tussen alle fiat valuta. Ripple ontwikkelt een On-Demand Liquidity platform waarmee banken via de token transacties kunnen faciliteren tussen verschillende munten.

Ripple in Amerika en Mexico

Het is in Amerika echter niet duidelijk wat de XRP token is. Is het een effect of een utility token? Omdat er hierover al lange tijd onduidelijkheid is, ziet Madigan dat de Verenigde Staten steeds verder achter gaan lopen op de concurrentie.

Statistieken laten overigens zien dat het gebruik van xRapid als maar groeit.

Maar ook de interesse in XRP vanuit Mexico neemt toe. Er gaan verhalen dat er voor ongeveer $2,2 miljoen aan Mexicaanse Peso is omgezet naar XRP.

De dominantie van het volume van de handel in XRP is op Bitso 78%. Dit is de belangrijkste beurs van Mexico. Ripple heeft in korte tijd een enorm succes behaald in het Latijn-Amerikaanse land.

Bronnen: dailyhodl en coinnounce

Gerelateerde artikelen

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Zal XRP dalen tot $0,47 aan de hand van bearish indicatoren?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer