Blockchain Stories
Image default
Altcoin

Ripple werkte tóch wel met Bank of America aan pilot

De Bank of America heeft de technologie van Ripple getest. Het tweede grootste bankwezen van de Verenigde Staten keek of het de Distributed Ledger Technology (DLT) van het blockchainbedrijf kan implementeren.

Bank of America en Ripple

Ripple gaf aan de Bank of America als ‘klant’ te zien. De woordvoerder van het techbedrijf maakte bekend samen een pilot te hebben gewerkt. Daarmee lijkt het lijntje tussen de twee partijen veel kleiner dan altijd werd gesuggereerd.

Meer details over de samenwerking zijn niet naar buiten gebracht. Ook de Bank of America wilde niet verder uitweiden over het nieuws.

Het was al wel langer bekend dat de Bank of America onderdeel is van een groep die advies geeft over Ripplenet en het netwerk van financiële instellingen die producten van Ripple gebruiken. Sinds 2016 is de Bank of America al onderdeel van de Global Payment Steering Group.

Maar het nieuws dat er samen aan een pilot is gewerkt, geeft wel aan dat de relatie van de bank verder gaat dan het krijgen van advies.

Blockchain en DLT

De CEO van de bank, Cathy Bessant, gaf eerder aan dat ze niet zo gecharmeerd was van de technologie en ze zich enkel bezig hielden met blockchain patenten om daarmee snel te kunnen anticiperen als dat zou moeten.

Nu blijkt dat de nuance toch anders ligt. Eerder deze maand plaatsten ze een vacature voor een product manager voor het ‘Ripple project’.

Het project is omschreven als een ‘DLT technologie met een oplossing voor internationale betalingen aan GTS klanten’. GTS staat voor Global Transaction Services en dit is een divisie waar de bank samen met grote bedrijven en financiële instituten aan werkt.

RippleNet en de XRP token

Begin deze maand maakte Ripple bekend niet meer verder te werken onder drie noemers. Voorheen waren xRapid, xVia en xCurrent de drie producten waarmee klanten konden werken. Nu zijn ze samengevoegd onder het naampje RippleNet.

Hiermee moet het gebruik van de XRP groter gemaakt worden. Alle banken die xCurrent hebben gebruikt, komen automatisch in aanmerking voor het totaalpakket van RippleNet.

In het verleden deed Ripple verwoede pogingen om het nut van de XRP munt in het betaalsysteem te beargumenteren. xCurrent kon namelijk functioneren (als DLT) zonder dat er een token aan te pas kwam. xRapid moest zorgen voor de adoptie van XRP.

Op de achtergrond is er nog altijd veel onduidelijkheid over de XRP token. Is het een effect of een token? Met de samenvoeging van de drie producten komt de focus minder te liggen op XRP, maar eerder op (het bedrijf) Ripple.

De Amerikaanse autoriteiten hebben ook nog geen duidelijk antwoord. De komende maanden moet duidelijk worden of de zaak voor een jury verschijnt of dat er een minnelijke schikking volgt. Ripple heeft een eerdere aanklacht ook in de minne geschikt.

Bron: Coindesk

Gerelateerde artikelen

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Zal XRP dalen tot $0,47 aan de hand van bearish indicatoren?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer