Blockchain Stories
Image default
Cryptocurrency

Zuckerberg: ‘Facebook doet niet mee aan de Libra zonder groen licht autoriteiten’

Mark Zuckerberg laat weten dat Facebook niet mee doet aan de Libra zolang de Amerikaanse regelgevers geen groen licht geven.

Libra en Facebook

In een verklaring heeft de CEO verschillende punten aangekaart waarover de beleidsmakers hun zorgen uitten. Dit deed hij aan de House Financial Service Committee.

Hij gaf ook aan dat Facebook de Libra zal blijven supporten. Zelfs ‘als Libra haar launch moet blijven uitstellen totdat het volledig de bezorgdheid van de Amerikaanse regelgevers heeft weggenomen’.

Zuckerberg zei ook dat het niet de bedoeling van de Libra is om te concurreren met de grote soevereine valuta. Integendeel, de Libra Association hoopt samen te werken met de Federal Reserve en andere Centrale Banken om niet belemmerend te zijn voor de monetaire beleidsmakers.

Vandaag zit Zuckerberg bij een publieke hoorzitting. De commissie zal hem ondervragen over de plannen van Facebook met de cryptocurrency en de potentiële impact dat het heeft op de Amerikaanse financiële diensten.

Libra Association

Nadat er vorige week verschillende partijen afhaakten, gaat Libra nu verder met in totaal 21 namen. VISA, MasterCard en eBay doen niet meer mee. Alle andere bedrijven moeten nu mee gaan werken aan de investeringen.

Toen Libra medio juni werd aangekondigd, zei Facebook dat elk ieder lid een minimum van $10 miljoen moest investeren. Volgens de BBC heeft tot nu toe nog niemand toegezegd dit te doen. Deze kwestie kwam namelijk in de eerste algemene vergadering van vorige week nog niet op tafel.

De bedrijven die zich hebben aangesloten bij de Libra Association lieten aan de BBC weten dat ze dit gewoon gaan doen als de vraag komt.

“In plaats van het verzamelen van een heleboel geld van heel veel mensen en dan pas dingen gaan uitzoeken, doen wij het anders. Wij vinden dat we eerst een budget moeten opstellen en vervolgens kijken hoe we deze begroting kunnen financieren. En niet andersom.”

Een ander bedrijf komt ook met een interessante uitspraak. “We hebben Facebook een beetje bij de Association weg zien gaan, maar het is natuurlijk ook voor hen een enorme uitdaging.”

Bron: The Block Crypto (2x)

Gerelateerde artikelen

Analisten verliezen vertrouwen in bullish Bitcoin koers: “Waar komt het kapitaal vandaan?”

Marijn Van Leeuwen

Crypto gestolen via malafide Google Chrome extension: Trader verliest $ 800k door keyloggers

Marijn Van Leeuwen

Ripple wil stablecoin lanceren: Wat gaat dit betekenen voor Tether en Circle?

Marijn Van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer