Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Bitcoin miner scoort in z’n eentje een block met 3.125 BTC (t.w.v. $200k)

Een zeldzame gebeurtenis in de wereld van Bitcoin mining: een individuele miner heeft het onwaarschijnlijke voor elkaar gekregen door op zijn eentje een volledig block op te lossen.

Deze prestatie leverde de miner de volledige beloning van 3.125 BTC op, wat tegen de huidige Bitcoin koers neerkomt op bijna $200.000. Het gaat om block 841286.

De zeldzaamheid van succesvol solo mining

Vandaag meldde Con Kolivas, een softwareontwikkelaar en beheerder van de solo mining pool ckpool, op X dat een miner, die geen deel uitmaakt van een groot bedrijf, het 282ste solo block in de geschiedenis van Bitcoin heeft opgelost.

Dit is een opmerkelijke prestatie, want van de ongeveer 841.375 blokken die sinds de oprichting van Bitcoin zijn gemined, zijn slechts 282 gevallen bekend waar een miner individueel een blok heeft opgelost.

Deze specifieke miner had een aanzienlijke hashrate van ongeveer 120PH (peta hashes) met een gemiddelde van ongeveer 12PH over een week. Dit is slechts 0.02% van de totale netwerk hashrate, maar zeker geen huis, tuin en keuken operatie.

Miners werken vaak in een mining pool

Bitcoin miners werken vaak in een mining pool, waar iedereen zijn hashrate bij elkaar voegt om Bitcoin te minen. Met de gebundelde hashrate heb je een veel grotere kans om een block op te lossen, maar de inkomsten worden verdeeld met iedereen in de pool.

Kolivas denkt dat deze miner recentelijk is overgestapt van pool mining naar solo mining na de halving op 20 april, toen de beloning voor het oplossen van een block halveerde van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Mogelijk dekte de pool mining niet langer de elektriciteitskosten, waardoor de miner zijn geluk alleen probeerde. Na de halving zijn de productiekosten voor mining extreem hard gestegen.

Het oplossen van een blok solo is enorm moeilijk geworden door de toegenomen populariteit van Bitcoin mining, wat leidt tot meer concurrentie en een hogere moeilijkheidsgraad. In maart 2023 wist een individuele miner nog een volledige beloning van 6.25 BTC veilig te stellen, dit had toen een waarde van zo’n $150.000.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin 20% hashrate daling, waarom hebben miners last?

Timo Bruinsel

Analist die Bitcoin stijging boven $69.000 voorspelde onthult nieuw doel

Timo Bruinsel

PEPE prijsvoorspelling: 20% rally of 25% terugval?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer