Blockchain Stories
Image default
Ethereum Nieuws

Baanbrekend: Ethereum bereikt historische mijlpaal met 1 Miljoen Validators!

Het Ethereum netwerk heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door 1 miljoen validators te bereiken. Terence Tsao, een Ethereum ontwikkelaar die bekend staat onder de naam “Terence.eth” op X,  heeft deze mijlpaal bekend gemaakt op zijn sociale media profiel.

“We hebben 1 miljoen validators bereikt,” schreef Terence op X, met een screenshot erbij. Volgens de screenshot hebben actieve validators op Ethereum een aantal van 1.000.012 bereikt, terwijl er 14.379 in behandeling zijn.

Mijlpaal gekoppeld aan 32 miljoen

Deze mijlpaal wordt vergezeld door een indrukwekkend bedrag van ongeveer 32 miljoen gestaked Ethereum (32.000.026 ETH). Dit aantal vertegenwoordigt ongeveer 26% van de totale voorraad van Ethereum. Dit toont dus een aanzienlijke mate van participatie in ETH staking. Staking is het deponeren van 32 ETH om validatorsoftware te activeren.

Validators zijn van cruciaal belang voor het Ethereum netwerk, vooral sinds de overgang naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme in september 2022. Ze zijn dus verantwoordelijk voor het opslaan van gegevens, verwerken van transacties en toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain. Dit is een rol die eerder werd vervuld door miners in het proof-of-work (PoW) model, waardoor Ethereum veilig blijft en nieuwe ETH verdient in het proces.

Het bereiken van één miljoen validators is meer dan alleen een statistiek. Aan de andere kant vertegenwoordigt het de enorme hoeveelheid vertrouwen en middelen die gebruikers bereid zijn te investeren om het ETH-netwerk draaiende te houden.

De Shapella-upgrade

De Shapella-upgrade, die staking opnamen mogelijk maakte, heeft het aantal validators op het Ethereum-netwerk verhoogd.

Op dit moment bereidt het Ethereum-netwerk zich voor op nieuwe upgrades: Electra is dus de naam van de upgrade voor de volgende directe hard fork gepland op Ethereum. Deneb verwijst naar de meest recente hard fork die is geactiveerd op Ethereum.

Op het moment van schrijven was ETH in de laatste 24 uur met 5,139% gedaald tot $3,123. Volgens crypto-analist Ali ondervindt de Ethereum-prijsactie een harde weerstand op $3.200, waar 2,43 miljoen adressen 5,14 miljoen ETH vasthouden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Crypto community lanceert ‘anti-SEC’ token: NotWifGary

Marijn van Leeuwen

Analyse: Waarom stijgt Solana (SOL) zo hard?

Timo Bruinsel

Render prijs (RNDR) voorlopig nog onder druk, wat wordt de uitkomst?

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer