Blockchain Stories
Stripe hervat crypto-betalingen met stablecoin-integratie
Cryptocurrency Nieuws

Stripe hervat crypto-betalingen met stablecoin-integratie

Na een onderbreking van cryptocurrency-betalingen heeft Stripe, het bekende online betalingsverwerking platform, aangekondigd dat het weer actief wordt in de crypto wereld.

De ontwikkeling

Dit keer doet het bedrijf iets anders door stablecoins te gebruiken voor betalingen. 

John Collison is mede-oprichter en president van Stripe. Hij zei dat het bedrijf crypto weer gaat gebruiken, maar dan in de vorm van stablecoins. 

Tijdens een evenement in San Francisco op 25 april 2024 legde Collison uit dat crypto nu echt handig wordt als ruilmiddel.

Stripe zegt dat sinds ze in 2018 gestopt zijn met het accepteren van Bitcoin-betalingen, de tijd die het kost om transacties te doen is toegenomen, de kosten zijn gedaald en stablecoins goed presteren. 

Collison zei over stabiele munten: “Als het nu een moeilijke tijd is voor crypto, hebben de stablecoins dat niet door.”

Hij voegde eraan toe: “We accepteren weer crypto voor betalingen, maar deze keer werken we met stablecoins, wat een veel betere ervaring biedt.” 

Collison liet op het podium zien hoe hij een transactie deed. Stripe zegt dat het betalingen zal accepteren met behulp van USD Coin op de Solana, Ethereum en Polygon blockchains. 

Voordat hij een grafiek liet zien van het gebruik van stabilecoins ten opzichte van het handelsvolume in Turkse lira op crypto-beurzen, merkte Collison op dat USDC, door zijn koppeling aan de dollar, een goede manier is om waarde op te slaan. 

Hij zei: “In de VS is dat niet zo. Je hebt hier een perfecte valuta.”

Toevoeging van stablecoins 

Stripe’s besluit om stablecoins te integreren in zijn betalingsplatform weerspiegelt een groeiende erkenning van de potentiële voordelen van deze digitale activa. 

In 2014 was Stripe de eerste grote betalingsdienstverlener die BTC binnen nam. 

Bij het uitleggen van de stopzetting vier jaar later, zei Collison: “Destijds was Bitcoin een vrij verschrikkelijke betaalmethode.” 

Stripe keerde crypto echter niet volledig de rug toe. Het nam deel aan het Libra-project. Dit voordat het zich onder druk van Amerikaanse politici terugtrok. In 2021 begon het met het opnieuw opbouwen van zijn crypto-engineering team.

In 2022 introduceerden Stripe en X een programma, waarmee makers op het sociale platform betalingen in USDC op Polygon konden ontvangen, wat resulteerde in Stripe als de betalingsverwerker voor uitbetalingen op X. 

Stripe creëerde ook fiat-naar-crypto on-ramps via application programming interfaces (API’s) in samenwerking met crypto beurzen.

In mei 2023 lanceerde Stripe een fiat-naar-crypto on-ramp in de VS, waardoor Web3-bedrijven klanten de mogelijkheid konden bieden om crypto te kopen zonder dat ze code in een website of app hoefden te integreren.

Nu de stablecoins een onderdeel zullen worden van Stripe, is er weer iets nieuws om naar uit te kijken. 

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer