Blockchain Stories
Image default
Altcoin Blog Cryptocurrency Cryptomarkt Update Nieuws

Stablecoins marktkapitalisatie behaalt een nieuw record: $ 150 miljard bereikt

De Stablecoin marktkapitalisatie heeft een nieuw record bereikt van $ 150 miljard. De crypto community lijkt erg positief te zijn over toekomstige groei van de Stablecoins. 

De marktkapitalisatie van de Stablecoins

Volgens CoinGecko ziet de marktkapitalisatie van de Stablecoins er goed uit. Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie $ 150,4 miljard. Het handelsvolume is ook flink gegroeid naar bijna $ 122 miljard. 

stablecoins-marktkapitalisatie-coingecko
Bron: CoinGecko

Het is duidelijk dat de Tether (USDT) de grootste Stablecoin is met een dominantie van ruim 70%. De volgende grootste Stablecoin is de USD Coin (USDC) met een dominantie van 20%. 

De crypto community is bullish

De crypto community is bullish over de groei van de Stablecoins. De enige reden waarom de Stablecoins zo’n grote marktkapitalisatie hebben, is doordat de vraag zo groot is. 

Als er meer vraag is en het aanbod gelijk blijft of minder wordt, heeft dit meestal een positief effect op de koers. Echter is dit niet helemaal het geval bij Stablecoins. Aangezien ze de koers volgen van een andere waarde, zoals fiatgeld, grondstoffen of andere crypto, wordt de waarde niet meer. 

Daarom zien we eigenlijk alleen verschil in de marktkapitalisatie. Dit betekent dus dat we de komende tijd steeds meer groei gaan zien in de marktkapitalisatie van de Stablecoins. 

De ondergang van het fiatgeld

Fiatgeld, geld zonder achterliggende waarde dat door de overheid uitgegeven wordt, wordt steeds minder vertrouwd. Hierdoor is het logisch dat er meer vraag is naar valuta, zoals het fiatgeld, maar dan gedecentraliseerd. 

Tegenwoordig zoek je dit al snel bij crypto. Doordat Stablecoins gelijk staan aan een vorm van fiatgeld (meestal de dollar), zijn ze stabiel. Deze stabiliteit in combinatie met de vrijheid van decentralisatie maakt het voor mensen steeds aantrekkelijker om gebruik van te maken. 

Hierdoor wordt de vraag naar bedrijven die ook crypto currencies aannemen steeds groter. Dit is voornamelijk voordelig voor de Bitcoin en de andere grote cryptocurrencies. De tijd dat we allemaal kunnen betalen met de Bitcoin zit er dus steeds sneller aan te komen!

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer