Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Politicus uit België heeft zijn inkomen geïnvesteerd in bitcoin: Heeft aanzienlijke winsten behaald!

Het komt niet vaak voor dat mensen hun salaris in Bitcoin krijgen uitbetaald. Het proces van het verwerven van cryptocurrency met de euro’s die je hebt ontvangen, is opmerkelijk eenvoudig en toegankelijk. Toch zijn er mensen die ervoor kiezen om dit te doen. Een treffend voorbeeld is Christophe de Beukelar, een vertegenwoordiger in het Europees Parlement. In het jaar 2022 heeft hij ervoor gekozen om gedurende een periode van twaalf maanden zijn betalingen van de Europese Unie te ontvangen in de vorm van bitcoin (BTC)..

Bitcoin omarmen

De politicus uit België pleit ervoor dat Europa openlijk digitale valuta moet omarmen. De industrie biedt enorme kansen en perspectieven. Hij vreest een terugkeer naar een scenario vergelijkbaar met dat van de jaren negentig. In die tijd bevond het wereldwijde web zich nog in zijn opkomstfase.

Desalniettemin beschouwde Europa het als een riskante technologie, waardoor bedrijven binnen deze branche hun toevlucht elders zochten in de wereld. Europa greep naast de kans. Tegenwoordig constateert de Beukelar een vergelijkbaar patroon met de opkomst van de crypto-industrie.

De visie van de Beukelar schetst een financiële sfeer waarin bitcoin een leidende rol speelt. Deze vooruitzichten lijken nog ver verwijderd, maar met de lancering van bitcoin-spot ETF’s en de groeiende betrokkenheid van grote financiële instellingen zoals Blackrock, zijn de fundamenten voor deze toekomst reeds gelegd.

Huidige financiële systeem voldoet niet meer

De politicus uit kritiek op het heersende financiële systeem dat wordt gedomineerd door invloedrijke centrale banken. Hij beweert dat de handelingen van de Europese Centrale Bank ernstige misstappen hebben veroorzaakt. In de nabije toekomst streeft De Beukelaere naar betrokkenheid bij initiatieven voor financiële bewustwording. Volgens hem is er een gebrek aan kennis onder mensen als het aankomt op financiële aangelegenheden. Dit is een aspect dat dringend aan verandering toe is.

Ruim twee maanden geleden introduceerde BlackRock zijn bitcoin (BTC) directe Exchange-Traded Fund (ETF), wat tot nu toe buitengewoon goed presteert. Bovendien heeft de financiële reus van Wall Street plannen om een soortgelijk fonds voor Ethereum (ETH) te introduceren. In november heeft het bedrijf hiervoor een verzoek ingediend. Echter, een diepere onderdompeling in de wereld van cryptocurrency lijkt nog niet in zicht te zijn, volgens een recente verklaring van een leidinggevende.

Beweging bij BlackRock

Robert Mitchnick, de leidende figuur in digitale activa bij BlackRock, heeft tijdens het Bitcoin Investor Day van Reflexivity Research inzichten gedeeld over de strategie van de vermogensbeheerder met betrekking tot Bitcoin en de bredere cryptomarkt. Hij legde de nadruk op het feit dat er weinig vraag is vanuit de klanten naar andere cryptocurrencies. “Voor onze klanten is Bitcoin verreweg de nummer één prioriteit. En dan een beetje Ethereum, en heel weinig al het andere,’’, liet hij weten.

Op ironische wijze kreeg hij de vraag voorgelegd of BlackRock in de nabije toekomst een ETF wil lanceren die gerelateerd is aan de populaire Solana (SOL) gebaseerde memecoin dogwifjhat (WIF). Mitchnick gaf aan dat hij niet bekend was met de altcoin en benadrukte dat er binnen de sector een misvatting heerst over de verwachting dat vermogensbeheer een uitgebreid scala aan andere cryptoproducten zal aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Crypto analist gelooft dat de Bitcoin prijs 337% kan stijgen

Timo Bruinsel

Geruchten over datalek bij Bitfinex ontkracht door CTO Paolo Ardoino

Thanh Lanh Tran

Shiba Inu – Dit is de routekaart voor een prijsstijging van 100%

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer