Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Beleggingsfirma verhoogt verwachtingen voor Bitcoin-waarde naar $90.000

Deskundigen bij het beleggingsbedrijf Bernstein hebben hun prognose voor de prijs van bitcoin (BTC) aan het einde van 2024 opgeschroefd van $80.000 naar $90.000. Dit geeft aan dat Bernstein positief gestemd is over het komende jaar. Maar wat vormt de basis voor deze wijziging, vooral nu de prijs van BTC juist een correctie ondergaat?

Impact halving BTC miniem

Naar verwachting zal de beloning voor mijnwerkers halveren van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per blok bij de aanstaande BTC-halvering, die wordt geschat voor 20 april. Dit essentiële keerpunt in de cyclus van Bitcoin heeft in voorgaande tijden geleid tot aanzienlijke toenames in de waarde van BTC. Niettemin, vanwege de huidige omstandigheden, de toename van investeringen in ETF’s en de beperkte mate van financiële hefboomwerking onder mijnwerkers, voorspellen de deskundigen een minder uitgesproken effect deze keer.

Eveneens wordt voorspeld dat veel mijnwerkers in de knel zullen komen door de halvering. Dit komt doordat hun inkomsten letterlijk halveren als gevolg hiervan. Bij eerdere halveringen is de totale rekencapaciteit op het Bitcoin-netwerk met circa 15% tot 20% afgenomen. Bernstein anticipeert op een aanzienlijk mildere afname deze keer. Volgens Bernstein zullen de impact op de prijzen op korte termijn dus relatief mild zijn.

Stijging animo verwachtbaar

Na een recente neergang van bitcoin van zijn historische piek boven de $73.000 naar onder de $63.000, beschouwden de analisten van Bernstein dit als een kortstondige gelegenheid om te kopen vóór de halvering. Ze voorspellen een periode van stabilisatie op de markt vóór de halvering, gevolgd door een geleidelijke voortzetting van de algehele stijgende markt.

De experts bij Bernstein voorspellen dat de prijs gestaag zal stijgen richting de $90.000 gedurende het jaar 2024. Dit vertegenwoordigt een toename van ongeveer 40% in vergelijking met de huidige waarde van BTC. Naar verwachting zal de waarde van BTC uiteindelijk een hoogtepunt bereiken rond de $150.000 volgens de voorspellingen van Bernstein.

Andere financiële instellingen delen ook een optimistische kijk op de toekomst, niet alleen Bernstein. Een maand geleden suggereerde ARK Invest nog dat de waarde van de leidende cryptocurrency zelfs zou kunnen oplopen tot $2,3 miljoen per munt, hoewel dit volgens ARK nog enkele jaren kan duren.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer