Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Hyperinflatie in Argenitinie leidt tot stijging populariteit Bitcoin

In een periode waarin de waarde van de Argentijnse peso sterk afneemt ten opzichte van de Amerikaanse dollar, kiezen Argentijnen in grote getale voor bitcoin (BTC) als een veilige optie. Gedurende het afgelopen jaar is de waarde van de peso maar liefst vier keer gedaald. Hierdoor heeft de belangstelling voor cryptocurrencies ongekende niveaus heeft bereikt.

Recent meldde Bloomberg dat in slechts één week bijna 35.000 Argentijnen bitcoin hebben gekocht,. Dit is een verdubbeling is van het gemiddelde wekelijkse aantal aankopen van vorig jaar.

De shift van stablecoins naar bitcoin

Bij diverse vooraanstaande handelsplatformen in Argentinië, zoals Lemon Cash, Ripio en Belo, wordt een gelijkaardige tendens waargenomen. Manuel Beaudroi, de CEO van Belo, benadrukt dat hoewel de aankoop van stabiele munten is afgenomen van 70% naar 60%. Daarnaast is de interesse in bitcoin en ethereum aanzienlijk is gestegen. Dit wordt deels toegeschreven aan de recente waardestijgingen van bitcoin. Bij Belo is het handelsvolume in bitcoin en ether aan het begin van 2024 al tienmaal hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het fenomeen ‘crypto caves’ in opmars

Het is opmerkelijk dat Argentijnen, ondanks de groeiende populariteit van bitcoin, nog steeds interesse tonen in stablecoins. Een aanzienlijk aantal van hen richt zich tot de zogenoemde ‘cryptokrochten’ – informele handelsplatforms – om stablecoins gekoppeld aan de Amerikaanse dollar aan te schaffen. Deze alternatieve methode biedt een ontsnappingsmogelijkheid uit de strikte valutabeperkingen en de toenemende inflatie in het land. De inflatie bereikte in februari een verbijsterende hoogte van 254%.

Erkenning van de cryptovaluta

Het lijkt erop dat de autoriteiten in Argentinië ook de mogelijkheden van cryptovaluta erkennen. In december 2023 heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Eredienst, Diana Mondino, een besluit afgekondigd dat economische aanpassingen en dereguleringen omvat. Dit besluit biedt onder specifieke voorwaarden de mogelijkheid om bitcoin en andere cryptomunten te gebruiken voor transacties binnen het land. De groeiende interesse in bitcoin en de langzame integratie van cryptogeld in het economische systeem suggereren op zijn minst een mogelijke omslag.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin whale Mr. 100 koopt Bitcoin tijdens marktdip

Timo Bruinsel

Uniswap CEO geeft zijn mening over ethische token verdeling

Wanisha Balak

Nieuwe listing voor Shiba Inu (SHIB)

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer