Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Na onderzoek: memecoin media maakt Solana het ‘meest populair’

CoinGecko’s recente studie heeft vastgesteld dat Solana (SOL) de meest favoriete blockchain van het jaar is. Dit succes kan worden toegeschreven aan de opwinding rondom memecoins zoals slerf (SLERF) en bonk (BONK), onder andere factoren.

Solana neemt de leiding in vraag naar digitale valuta

Het onderzoek, beschikbaar gesteld op de online portal van Coingecko, onderzocht diverse facetten van blockchain-netwerken. Dit omvat onder andere de mate van betrokkenheid van gebruikers, de actieve participatie van ontwikkelaars en de prestaties op de markt. Met deze maatstaven in gedachten, overtrof Solana alle andere blockchain-netwerken. Daarnaast verdiende het de eretitel van ‘meest begeerd’ voor het jaar.

Solana onderscheidde zich met name op het gebied van gebruikersbetrokkenheid. Hierdoor bleef het de concurrentie ver achter zich in de blockchain-sector. Een groot deel van de recente actie op het netwerk vond plaats op decentrale uitwisselingen, afgekort als DEX’en. Deze platforms fungeren als gedecentraliseerde handelsplaatsen waar gebruikers rechtstreeks kunnen handelen zonder de noodzaak van een tussenliggende partij. Handelaren maakten gebruik van de gelegenheid om voornamelijk memetokens te verhandelen. BONK en SLERF waren de meest verhandelde en aangeschafte tokens op dit platform.

De eerste laag van de blockchain vertegenwoordigt momenteel 49,3 procent van de wereldwijde aandacht van crypto-investeerders binnen de blockchain-sfeer.

“Het dominante marktaandeel van het Solana-ecosysteem is gestimuleerd door de voortdurende rally van Solana terug naar de hoogtepunten van 2021, naast de sterke prestaties van belangrijke projecttokens binnen het ecosysteem, zoals Pyth, en memecoins zoals dogwifhat (WIF),”, staat er geschreven in het rapport. 

Solana maakt gretig gebruik van de memecoin saga

Een groot deel van de recente bedrijvigheid op Solana vond plaats op gedecentraliseerde handelsplatformen (DEX’en) zoals Jupiter en Raydium. Gedurende bijna vier maanden hebben DEX’en gebaseerd op Solana gestaag marktaandeel gewonnen, terwijl Ethereum DEX’en zoals Uniswap terrein verloren. 

Tristan Frizza, de grondlegger van Zeta Markets, deelde zijn gedachten over de recente toename van on-chain activiteit op Solana als volgt:

“Er is een grote piek geweest in onchain memecoin-speculatie, met munten zoals Slerf die in slechts een paar uur een verbijsterende marktkapitalisatie van meer dan $500 miljoen hebben bereikt. Deze hype is voornamelijk mogelijk gemaakt door geautomatiseerde market makers zoals Raydium, Orca en de Jupiter aggregator, die tokenmakers in staat stellen snel nieuwe liquiditeitspools op te zetten en deze tokens te verhandelen.”

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer