Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Gerenommeerde pensioenfonds bedrijven nemen Bitcoin op in hun lijst

Tegenwoordig onderzoekt het pensioenfonds van Japan de mogelijkheid om te investeren in niet-liquide activa, zoals bitcoin (BTC), als onderdeel van hun investeringsstrategie.

Bitcoin ETF’s creëren een kans voor investeerders over de hele wereld

Het overheids pensioen investeringsfonds (GPIF) van Japan is actief op zoek naar vernieuwende investeringskansen. Op de lijst staan niet-liquide bezittingen zoals bosgebieden, landbouwgrond, edelmetalen zoals goud, en ook digitale valuta zoals bitcoin. In een informatieverzoek (IV) dat afgelopen dinsdag is vrijgegeven, is vastgesteld dat het fonds momenteel een assortiment aan binnenlandse en buitenlandse obligaties en aandelen in bezit heeft. Het fonds bezit ook vastgoed en privé-investeringen.

Het pensioenfonds is momenteel bezig met een grondig onderzoek naar de potentiële winstgevendheid van deze opkomende alternatieven. De uiterste datum voor de oplevering van bevindingen is vastgesteld op 19 april 2024. De bevindingen van het onderzoek zal niet openbaar gemaakt worden. Het Japanse GPIF heeft naar schatting ongeveer 225 triljoen yen (€1,37 biljoen) onder zijn beheer volgens gegevens van december 2023.

De aantrekkingskracht van bitcoin verspreidt zich wereldwijd

Sinds het einde van 2022 is het GPIF actief bezig met het verkennen van mogelijkheden. Dit om hun portefeuille te diversifiëren en te optimaliseren. Hierin zou bitcoin een potentieel relevante rol kunnen vervullen. Indien de bevindingen van het onderzoek gunstig zijn voor bitcoin, kan dit leiden tot een aanzienlijke nieuwe investering van een van ‘s werelds meest prominente pensioenfondsen.

Het GPIF benadrukt echter dat deze aankondiging niet automatisch impliceert dat dit daadwerkelijk zal plaatsvinden. Het fonds zal in eerste instantie geduldig wachten op de voltooiing van het onderzoek en de resultaten ervan. Bij een gunstige uitkomst zal het fonds actief overwegen om te bewegen in de richting van mogelijke investeringskansen, zoals bitcoin.

Verschillende partijen tonen belangstelling voor investeringen in cryptocurrencies

Recentelijk heeft Zuid-Korea eveneens betrokkenheid getoond in cryptogeld. Ze zouden hiebij aandelen van Coinbase hebben verworven voor een bedrag van ongeveer $20 miljoen. In de staat Arizona in de Verenigde Staten hebben de leden van de senaat nauw samengewerkt met wetgevers en pensioenbeheerders om het investeren in bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) te faciliteren. In het geval dat dit voorstel gunstig wordt beoordeeld, opent het ook de mogelijkheid voor het pensioenfonds in deze staat om een deel van zijn fondsen te investeren in een Exchange-Traded Fund (ETF).

Gerelateerde artikelen

Bitcoin whale Mr. 100 koopt Bitcoin tijdens marktdip

Timo Bruinsel

Uniswap CEO geeft zijn mening over ethische token verdeling

Wanisha Balak

Nieuwe listing voor Shiba Inu (SHIB)

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer