Blockchain Stories
Presales voor meme coins worden steeds populairder: Al meer dan $ 150 miljoen op Solana verzameld
Altcoin Blog Cryptocurrency Memecoin Nieuws

Presales voor meme coins worden steeds populairder: Al meer dan $ 150 miljoen op Solana verzameld

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Er lijkt een trend voor presales van meme coins gaande te zijn. Er is nu al meer dan $ 150 miljoen op Solana verzameld. 

Deze trend is begonnen met de meme coin die eerder deze week ook al ter sprake kwam, Book of Meme (BOME). Book of Meme is begonnen met het aanbieden van presales op social media. Hiermee hebben ze snel veel geld verzameld, waardoor ze eerder deze maand konden lanceren. 

Sindsdien lijkt er het een nieuwe trend te worden om meme coins als presale te verkopen. Veel meme coins die gebaseerd zijn op Solana maken hier gebruik van. Sinds Book of Meme is gelanceerd, hebben andere meme coins al $ 150 miljoen binnen weten te halen. Dit blijkt uit een onderzoek van Zackxbt

De presale trend van de meme coins

De presale trend die door meme coins benut wordt, begint meestal op X (Twitter). Gebruikers moedigen andere gebruikers aan om financiële middelen te sturen om een soort presale proces aan te gaan voordat een coin uitgebracht wordt. 

Deze trend is vooral populair op Solana, waar de meeste van deze meme coins op gebaseerd zijn. Zackxbt laat op X (Twitter) weten dat deze presales zo populair zijn dat ze ruim $ 150 miljoen aan SOL hebben opgebracht:Deze trend is begonnen door Darkfarms1, een meme artiest die voornamelijk bekend staat als de maker van Book of Meme. Zijn succes heeft ervoor gezorgd dat Book of Meme binnen een week één van de grootste meme coins is geworden. 

Oplichters maken gebruik van presales

Oplichters maken ook graag gebruik van dit soort trends. Diefstal van geld dat was bedoeld voor presales komt ook steeds vaker voor. De oplichters bieden soortgelijke processen aan voor hun eigen gewin. 

Zackxbt heeft al meerdere gebruikers van X (Twitter) aan het licht gebracht die hun beloftes niet nakwamen. Er zijn in totaal al duizenden dollars aan SOL gestolen van gebruikers die hun vertrouwen hebben gelegd in oplichters. 

Aangezien er zoveel presales worden aangeboden, is het lastig om te zeggen hoe vaak het voorkomt dat oplichters hier gebruik van maken. Volgens Zackxbt is er al meer dan 20.000 SOL gestolen op deze manier. 

Medeoprichter van Solana reageert

Medeoprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, is geen fan van de presale trend. Hij zegt op Twitter het volgende: ‘Stop doing this.’

Naast dat veel mensen opgelicht worden door de trend, heeft het ook negatieve gevolgen voor Solana. De blockchain zit op het moment op het randje van de operationele capaciteit. 

Voor gebruikers resulteert dit in een groter aantal aan mislukte transacties. Solana is gelukkig druk bezig met het oplossen van al deze problemen. Daarnaast zijn ze bezig met een update voor de transactie planner, waardoor de blockchain meer capaciteit krijgt. 

Gerelateerde berichten

Moonriver (MOVR) klaar voor uitbraak: bullish signalen volgens analist

Thanh Lanh Tran

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu