Blockchain Stories
Image default
Binance Cryptobeurs Nieuws

Binance lanceert onderzoek naar BOME na insider trading beschuldiging

De crypto exchange Binance lanceert een enorm onderzoek naar de memecoin Book of Meme (BOME) nadat ze beschuldigd zijn van insider trading. 

Binance meldde op 17 maart 2024 dat ze onderzoek gaan doen naar de op Solana gebaseerde memecoin Book of Meme. Dit onderzoek vindt plaats naar aanleiding van discussies en beschuldigingen binnen de community over de ‘BOME rat warehouse’. 

Binance heeft het onderzoek officieel naar buiten gebracht met een post op X. Hiermee laat Binance zien hoe toegewijd ze zijn aan eerlijkheid en transparantie.

https://x.com/binancezh/status/1769596302323798256?s=20

Wat is insider trading?

Insider trading wordt ook wel handel met voorkennis genoemd. In principe is dit niet illegaal, maar er moet wel een melding gemaakt worden bij de Securities and Exchange Commission. Wordt dit niet gedaan, dan kan dit strafbaar zijn. 

Handel met voorkennis wordt gezien als een vorm van marktmisbruik. Als je handelt in financiële instrumenten (zoals aandelen, obligaties, crypto, etc.) en meer informatie hebt over de onderliggende waarde, is er sprake van insider trading. 

Het onderzoek van Binance

Binance is nu bezig met een onderzoek naar de handel met voorkennis bij Book of Meme. Het oorspronkelijke doel van het onderzoek was het onderzoeken of er medewerkers van Binance betrokken waren bij het incident. Voorbarig onderzoek van Binance sloot uit dat de persoon in kwestie geen banden had met Binance.  

Binance heeft gevraagd aan betrokkenen om zoveel mogelijk informatie over het incident door te geven, met name over insider trading en corruptie. De exchange heeft zelfs een prijs gezet op deze informatie. Zo bieden ze beloningen van tussen de $ 100.000,- en $ 5.000.000,- voor de informatie, terwijl ze anonimiteit van de klokkenluiders garanderen. 

Aanvullend onderzoek

Naast het lopende onderzoek wil Binance nog meer onderzoek doen naar marktmisbruik bij Book of Meme. Om dit onderzoek goed te doen, vragen ze ook naar feedback van Binance gebruikers. 

Het onderzoek komt uit op het verwijderen van BOME uit de lijst van Binance. Dit gaat niet alleen om de coin zelf, maar ook om specifieke trading pairs. Denk hierbij aan BOME/BTC, BOME/USDT, BOME/TRY en BOME/FDUSD. De verwijdering is ingegaan op 16 maart 2024. 

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer