Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Nieuwe stablecoin USDM (Cardano) mogelijk in April al gelanceerd voor het grote publiek

De nieuwe stablecoin USDM (op Cardano) wordt mogelijk al in April gelanceerd voor het grote publiek. Mehen Finance, verantwoordelijk voor USDM, Cardano’s meest recente fiat-gesteunde stablecoin, plant een openbare lancering hiervan al in de komende maand.

Op 17 maart vond de officiële introductie van USDM op het Cardano-platform plaats, echter, tot nu toe is het enkel toegankelijk voor institutionele partijen.

Matthew Plomin, medeoprichter van Mehen Finance, deelde met Cointelegraph dat de algemene beschikbaarheid waarschijnlijk in april zal zijn.

“We zitten momenteel in een fase van beperkte beschikbaarheid, die we intern de ‘Vroege uitrol in het live mainnet-ecosysteem’ noemen”, aldus Plomin. Hij voegde eraan toe dat nu instellingen uit bepaalde gebieden zich kunnen inschrijven om te beginnen met het aanmaken van de stablecoin.

Volgens Plomin heeft het USDM-model overeenkomsten met andere door fiat ondersteunde stablecoins, maar met een belangrijke toevoeging die het ongeoorloofd aanmaken van tokens voorkomt.

USDM’s reserves worden direct gerapporteerd aan Charli3, een gedecentraliseerde oracle voor het Cardano-netwerk, waarvan de gegevens ook zijn opgenomen in de slimme contracten van de token. Plomin legt uit dat dit transparante, realtime overboekingen mogelijk maakt.

“Het minten van de USDM-token wordt gereguleerd door de onafhankelijk gerapporteerde waarde van de oracle, waardoor excessief minten uitgesloten is.” Mehen verklaarde bovendien in juli dat USDM niet bevroren kan worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Circle’s USD Coin (USDC) en Tether (USDT), wat USDM een sterkere stablecoin maakt, stelt Caleb Montiel, oprichter van Cardano Curation.

Niettemin wijst crypto-commentator Vanessa Harris op een potentieel risico: als USDM niet on-chain bevroren kan worden, zouden toezichthouders mogelijk de bankrekeningen van USDM kunnen bevriezen, wat de stabiliteit van de munt zou kunnen aantasten.

Mehen, gevestigd in New York, opereert vanuit een staat waar de financiële toezichthouder bekend staat om zijn strenge beleid tegenover de grote namen in de industrie.

Plomin benadrukt dat de reserves van USDM worden aangehouden in speciale geldmarktfondsen bij Fidelity en Western Asset Management, en niet als bankmiddelen worden gebruikt.

Momenteel sturen de eerste institutionele gebruikers Amerikaanse dollars via bankoverschrijving om USDM in een 1:1 verhouding te ontvangen.

Mehen heeft al goedkeuringen verkregen in 17 Amerikaanse staten en plant later dit jaar vergunningaanvragen in Europa en het VK voor geldtransfers en diensten als virtuele activa serviceproviders.

Plomin onthulde tevens dat Mehen binnenkort zijn eerste investering via een aandelencrowdfunding verwacht, in plaats van een tokenverkoop.

“Effecten aangeboden via [gereguleerde crowdfunding] zijn wereldwijd beschikbaar en we zijn van plan onze serie A-aandelen op Cardano te tokeniseren.” Deze financieringsronde zal plaatsvinden op het crowdfundingplatform ChainRaise.

Bronvermelding

Gerelateerde artikelen

Whales kopen meer dan $2,9 miljard aan Bitcoin tijdens de dip

Thanh Lanh Tran

Bitcoin koers stijgt naar $63.000 en Grayscale ETF ziet eerste instroom

Thanh Lanh Tran

Het Solana-spel ‘Nyan Heroes’ keert terug met uitgebreide Play-to-Airdrop-beloningen

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer