Blockchain Stories
Thailand treedt harder op tegen misleidende crypto advertenties
Nieuws Regulatie

Thailand treedt harder op tegen misleidende crypto advertenties

In Thailand heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) nieuwe stappen ondernomen om crypto investeerders te beschermen tegen misleidende advertenties. De Thaise SEC heeft op 29 april alle actieve crypto exchanges gewaarschuwd tegen het verheerlijken van crypto investeringen en hen herinnerd aan de bestaande reclamevoorschriften.

Deze stap is onderdeel van een grotere beweging wereldwijd om consumenten te beschermen tegen misleidende beloftes in crypto reclames en phishing websites.

De Thaise SEC treedt steeds harder op tegen crypto en doet haar best de markt te reguleren. Eerder lieten zij weten crypto platforms zonder vergunning te gaan blokkeren.

Strenge regels om consumenten te beschermen

Anek Yooyuen, de adjunct-secretaris-generaal van de SEC, benadrukte de zorgen van de commissie over crypto exchanges die speciale privileges bieden om gebruikers aan te trekken. Volgens het bericht van Bangkok Post zijn advertenties die onwaarheden, overdrijvingen, vervormingen, verhullingen of misleidende informatie bevatten, in strijd met de Thaise regelgeving.

Ook moeten de risico’s die investeren in crypto met zich meebrengen duidelijke gecommuniceerd worden.

Wanneer bedrijven verkooppromoties organiseren door beloningen aan te bieden om mensen te verleiden de dienst te gebruiken, zou dit het gebruik van de dienst kunnen aanmoedigen zonder rekening te houden met de investeringsrisico’s. Dit is vooral het geval voor cryptocurrencies

Anek Yooyuen

De reclamerichtlijnen van de SEC zijn bedoeld om investeerders te beschermen tegen ongerechtvaardigde risico’s en ze wijzen op de problemen die kunnen ontstaan wanneer gebruikers worden verleid met beloningen zonder de investeringsrisico’s te overwegen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer