Blockchain Stories
Ethereum gas fees laagste punt in 6 maanden, wat betekent dit voor de koers?
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum gas fees laagste punt in 6 maanden, wat betekent dit voor de koers?

De gas fees op het Ethereum netwerk zijn flink gedaald tot het laagste niveau in zes maanden. De huidige gemiddelde gas fees op het Ethereum netwerk is ongeveer $9,30 per transactie, maar dit daalde eerder tot een dieptepunt van $1,12 per transactie.

Eerder deze maand lag het gemiddelde nog rond de $50 (op 13 april) en vorige maand bijna $100 (op 5 maart), volgens de average gas fee tracker van YCharts.

Deze daling in transactiekosten zou volgens analisten van het crypto analyseplatform Santiment kunnen wijzen op een naderende rally voor altcoins.

Gas fees dalen bij dieptepunten van de markt

De fees voor het uitvoeren van een transactie op Ethereum zijn gezakt naar $1.12, wat volgens Santiment aangeeft dat we mogelijk aan de vooravond staan van een verhoogde activiteit op het netwerk. Dit zou niet alleen goed nieuws zijn voor Ethereum zelf, maar ook voor de bredere altcoin markt die vaak afhankelijk is van de infrastructuur van Ethereum.

De gas fees pieken vaak bij markthoogtepunten en dalen naar lagere niveaus bij dieptepunten. Eerder dit jaar zagen de gas fees een hoogtepunt van een gemiddelde van bijna $100 per transactie. De huidige lage tarieven suggereren nu een mogelijke toename in netwerkactiviteit, wat kan leiden tot een altcoin rally.

De daling in netwerkactiviteit heeft geleid tot een toename van het circulerende aanbod van Ethereum. In de afgelopen maand zijn er meer Ether in circulatie gekomen dan vernietigt, wat zorgt voor inflatie. En dat staat in contrast met de afgelopen vijf maanden, waar we een deflatie zagen.

Ethereum koers daalt na het weekend

De Ethereum koers bereikte een wekelijkse hoogtepunt van $3,300, maar daalde vannacht naar $3,160. Dit is een daling van bijna 5%. In de afgelopen week daalde de koers zo’n 1%.

Ondanks de dalende koers is Ethereum op weg naar een recordwinst van $1 miljard in 2024. De inkomsten uit transactiekosten, gegenereerd door gebruikerstransacties, zorgden in het eerste kwartaal al voor een winst van meer dan $350 miljoen.

De lage transactiekosten zorgen echter voor minder inkomen voor het Ethereum netwerk.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer