Blockchain Stories
De Fed houdt de rentetarieven vast, de markten reageren hier nauwelijks op
Nieuws

De Fed houdt de rentetarieven vast, de markten reageren hier nauwelijks op

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Fed koos er woensdag opnieuw voor om de markten niet te verrassen en handhaafde de rentetarieven.

Toch geen rente aanpassingen

In een zeer verwachtte zet koos de Federal Reserve ervoor om de rentetarieven op hun bestaande niveau te handhaven. Dit op woensdag na de tweedaagse vergadering van het Federal Open Market Committee.

Het besluit om de renteverhoging te pauzeren markeert de zesde keer sinds de centrale bank rentetarieven consequent heeft verhoogd van maart 2022 tot juli 2023. 

Aanhoudende inflatie en een gezonde arbeidsmarkt droegen bij aan het besluit van centrale bankiers om de tarieven vast te houden, zeiden ze.

“Bij het overwegen van eventuele aanpassingen van het doelbereik voor de federale fondsenrente zal het Comité de binnenkomende gegevens, het zich ontwikkelende vooruitzicht en de balans van risico’s zorgvuldig beoordelen.” Zo luidde de verklaring van woensdag. 

“Het Comité verwacht niet dat het passend zal zijn om het doelbereik te verlagen totdat het meer vertrouwen heeft dat de inflatie duurzaam in de richting van 2% beweegt.”

Persconferentie 

Centrale bankiers zullen meer bewijs moeten zien dat de inflatie afneemt voordat ze de rente verlagen, zei Fed-voorzitter Jerome Powell woensdag tijdens een persconferentie.

“De weg voorwaarts is onzeker,” zei Powell.

“Hoewel sommige maatregelen van korte-termijn inflatieverwachtingen de afgelopen maanden zijn gestegen, lijken de inflatieverwachtingen op lange termijn goed verankerd te blijven.

Dit  blijkt uit een breed scala aan enquêtes onder huishoudens, bedrijven en voorspellers, evenals maatregelen van financiële markten,” voegde hij eraan toe.

Aandelen en cryptocurrencies bleven grotendeels onveranderd bij het nieuws. 

“​​Een neerwaartse doorbraak in BTC heeft geleid tot een versnelde verkoopdruk en, behoudens een onvoorziene katalysator, lijkt er weinig te zijn dat de markt weerhoudt van het testen van het $53.000 gebied voordat er een significante ommekeer plaatsvindt,” zei Mike Tauckus, hoofd handel en structurering bij BitOoda.

Op woensdag verwachtten de markten een kans van ongeveer 9% op een renteverlaging in juni, volgens gegevens van CME Group.

Gerelateerde berichten

Elon Musk update X profielfoto weer met Bitcoin laser-eyes

Thanh Lanh Tran

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu