Blockchain Stories
Bitcoin sentiment is negatief en daalt 10%! Zullen Altcoins volgen?
Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin sentiment is negatief en daalt 10%! Zullen Altcoins volgen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Heb je investeringen lopen in cryptocurrencies? Dan kun je aan je balans al zien dat het niet zo lekker loopt deze week. De prijs zakt aardig weg met een verlies van inmiddels al zo’n 10%. Dit soort flinke dalingen zorgt ervoor dat beleggers in crypto nerveus worden. Vaak zie je dan ook dat zodra het slecht gaat met Bitcoin, andere munten ook wel altcoins genoemd volgen. De grote vraag is dan ook of altcoins snel zullen volgen of niet. 

Problemen voor Bitcoin

Bitcoin is de voor veel mensen de eerste en belangrijkste cryptocurrency en wordt daarmee ook gezien als de grote leider onder de cryptomunten. De koers is op moment van schrijven al gezakt tot rond de $ 57.000 dollar. Het prijspunt van $ 58.000 dollar was voor veel beleggers en traders dan ook een belangrijk steunpunt. Deze relatief grote daling zorgt dus ook voor de nodige onrust kijkend naar altcoins. De genoemde steunpunten worden vooral door actieve beleggers en ook door traders gebruikt om de markt te “voorspellen”. Eerder al kwam Bitcoin niet door een resistance zone heen, wat ervoor heeft gezorgd dat veel actieve beleggers en traders hun posities hebben verkocht. Dit zorgt er dan ook direct voor dat de prijs daalt. 

image
Bron: Tradingview (M.Schonewille)

Effect op andere munten

Het is niet alleen Bitcoin die het zwaar heeft. Andere grote munten zoals Ethereum, BNB en Solana zagen ook grote dalingen. Dit laat zien dat de problemen niet beperkt zijn tot Bitcoin alleen. Heel de markt van digitale munten lijkt last te hebben van deze terugval.

Sommige kleinere munten, zoals SingularityNET (AGIX), The Graph (GRT) en Apecoin (APE) staan extra onder druk. Technische analyses, waarbij experts naar de koersgrafieken kijken, laten zien dat deze munten misschien nog meer in waarde gaan dalen. Bijvoorbeeld, AGIX heeft al een daling van 24% meegemaakt in een week tijd, en het ziet er naar uit dat dit nog verder kan gaan.

Deze munten zijn vooral kwetsbaar omdat ze verbonden zijn met snelle en nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en games. Wanneer de grote munt, Bitcoin, het moeilijk heeft, hebben deze kleinere munten het vaak nog moeilijker.

Wat kunnen we verwachten?

Het is altijd moeilijk om te zeggen wat er precies gaat gebeuren met de koers van cryptocurrencies. De situatie kan snel veranderen. Maar de huidige tekenen wijzen niet op een snel herstel. De analyses laten zien dat als deze trend doorgaat, we nog meer dalende prijzen kunnen verwachten.

Dit betekent dat beleggers goed moeten opletten en misschien zelfs moeten nadenken over hun strategie. Ga je beleggen in crypto? Dan is het belangrijk om te weten dat alles snel kan veranderen. 

Het blijft een spannende tijd voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale munten. Het is belangrijk om alert te blijven en de markt goed in de gaten te houden. Niemand wil te laat zijn om actie te ondernemen, of het nu gaat om kopen of verkopen. Wat er ook gebeurt, het zal zeker interessant zijn om te volgen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu