Blockchain Stories
ED gebruikt een crypto wallet ter ondersteuning van fraudeonderzoeken
Nieuws

ED gebruikt een crypto wallet ter ondersteuning van fraudeonderzoeken

Onlangs heeft de Enforcement Directorate zijn eigen crypto wallet gelanceerd om de opbrengsten van financiële misdrijven in crypto vorm aan te pakken en over te dragen.

Waarom dit initiatief?

De Enforcement Directorate (ED) is een wetshandhavings- en economische inlichtingendienst in India die zich richt op het handhaven van wetten met betrekking tot witwassen van geld. 

Ook overtredingen van valuta wetten en financiële misdrijven zijn niet onbekend. De ED onderzoekt dit. Ze vervolgen en confisqueren activa om economische delicten te bestrijden.

Het idee van de ED om een eigen crypto wallet te hebben kwam na een grote fraude door een gaming-app uit Kolkata genaamd “E Nugget”. 

Deze app presenteerde zichzelf als een van de meest lonende gaming-apps, beloofde echte contante beloningen aan gebruikers, maar bleek een grootschalige zwendel te zijn. 

De ED ontdekte deze zaak in 2022 en heeft tot nu toe 19 crores aan contant geld en 90 crores aan cryptocurrency hersteld. Dit in 70 verschillende accounts bij Binance, Zebpay en WazirX.

Het gebruik van de wallet 

De Enforcement Directorate (ED) heeft zich gewaagd aan de crypto wereld door crypto wallets te omarmen voor haar activiteiten. 

Deze stap heeft het potentieel om de crypto markt te hervormen en een ripple-effect te creëren op het bredere financiële landschap. 

Naarmate de ED meer vertrouwd raakt met deze technologie, zou dit kunnen leiden tot een vermindering van crypto-gerelateerde fraude. Hierdoor ontstaat er een veiligere omgeving voor zowel crypto liefhebbers als investeerders.

Met de ED die deze geavanceerde technologie omarmt, is er een goede kans dat we een toename zien van het vertrouwen in cryptocurrencies in heel India. 

Dit zou zelfs de weg kunnen effenen voor een bredere adoptie. Niet alleen onder individuele gebruikers maar ook bij verschillende overheidsinstanties. 

Als de ervaring van het bureau met crypto succesvol blijkt te zijn, zou dit een nieuwe golf van digitale innovatie kunnen ontketenen. Hierbij positioneert India zich als een leider in de wereldwijde crypto ruimte.

Uiteindelijk zou de betrokkenheid van de ED bij crypto de deuren kunnen openen voor bredere publieke acceptatie en overheidssteun. Hierdoor worden cryptocurrencies een meer integraal onderdeel van het financiële ecosysteem van India.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer