Blockchain Stories
‘Clash of Clans’-maker Supercell investeert in een crypto gaming startup
Nieuws

‘Clash of Clans’-maker Supercell investeert in een crypto gaming startup

Blockchain-startup Games for a Living heeft $3,2 miljoen / €2,9 miljoen opgehaald, met mobiele gaming gigant Supercell in de mix.

Grote investering

Mobiele gigant Supercell is het bedrijf achter de populaire mobiele games Clash of Clans en Clash Royale. 

Het bedrijf heeft nu geïnvesteerd in de crypto gaming startup Games for a Living als onderdeel van een bredere financieringsronde van $3,2 miljoen / €2,9 miljoen.

Games for a Living (GFAL) werd mede opgericht door Trip Hawkins. Hij is de oorspronkelijke oprichter en CEO van het videogame bedrijf Electronic Arts (EA). 

Als Chief Strategy Officer ontwikkelt het startup bedrijf games gebaseerd op NFT’s en crypto tokens.

Met de verse injectie van kapitaal is het de bedoeling van de startup om het kernteam uit te breiden en de productieplannen te versnellen. 

Dit komt na de lancering van de GFAL-tokenverkoop, die vorig jaar miljoenen Amerikaanse dollars aan kapitaal heeft opgebracht. 

Volgens CoinGecko is de prijs van de GFAL-token sinds maart 2023 met 235% gestegen, hoewel het een relatief lage marktkapitalisatie heeft van $42 miljoen / €39,1 miljoen, waardoor het op dit moment de 748e meest waardevolle cryptocurrency op de markt is.

“Ik heb het genoegen gehad om eerder in mijn carrière met het team samen te werken.” Dit zei Supercell CEO Ilkka Paananen in een persbericht. “We zijn enthousiast om deel uit te maken van hun reis en om te zien welke geweldige dingen ze zullen bereiken.”

Over de game 

Naast Supercell kreeg deze laatste financieringsronde investeringen van voormalig game-ondernemer en videogame-executive Mitch Lasky.

Net als de voormalige mede-directeur van esports-toernooi exploitant ESL, Heinrich Zetlmayer.

“GFAL is echt tot bloei gekomen in het afgelopen jaar,” zei Hawkins in een persbericht. 

“Ik heb enorm veel respect voor Ilkka, Mitch, Heinrich en ons team. Deze investering geeft ons met trots een duidelijk kwaliteitsmerk. 

We kijken uit naar het komende jaar en hebben de middelen om te leveren en onze groei voort te zetten.” 
Het wordt dus zeker bijzonder om te zien hoe deze groei inderdaad gaat voortzetten. De game scoort in ieder geval al goed.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer