Blockchain Stories
Image default
Blockchain

Dit zijn 5 blockchain games die jij moet kennen

Blockchain en cryptocurrencies komen in steeds meer sectoren naar voren. Ook in de gaming industrie wint deze nieuwe technologie terrein. Het gaat hierbij niet zo zeer om Bitcoin als betaalmiddel of weddenschappen op e-sport competities, maar om veel bredere toepassingen.

Ontwikkelaars gebruiken blockchain om in-game items uit te brengen. Door blockchain te gebruiken zijn deze items uniek en daardoor waardevol. En deze unieke items kun je dan weer als digitale activa binnen het spel versturen en (ver)kopen.

Hoewel deze wereld nog in de kinderschoenen staat, zijn er steeds meer games waarin blockchain een belangrijke pilaar is. Hieronder zie je een selectie van vijf op blockchaingebaseerde games.

1. Gods Unchained

Gods Unchained is een spel dat een poosje terug al flink wat aandacht kreeg. Immutable, de makers van de game, kreeg het aan de stok met Blizzard Entertainment na politieke uitspattingen in een livestream.

Het was een sluwe marketingbeweging voor het opkomende bedrijf. Op zich was dit een logische zet, want Gods Unchained is in principe een crypto-variant van Hearthstone van Immutable.

Het spel is voor PC en Mac spelers en lijkt dus heel veel op Hearthstone. Gods Unchained heeft echter blockchain geïntegreerd in het spel.

Spelers die bepaalde kaarten bezitten kunnen deze kopen, verkopen en verhandelen. Net als fysieke ruilkaartspellen, zijn sommige kaarten ongelooflijk zeldzaam; een van de Mythic Titans-kaarten van Gods Unchained is verkocht voor bijna 146,3 ETH (ongeveer $ 26.000).

Gods Unchained is nu beschikbaar in bèta en is ver voor de volledige release al populair. De volledige versie zal bij een groot e-sports Wereldkampioenschap gepresenteerd worden.

2. Beyond the Void

Beyond the Void is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) game met real-time strategy (RTS) aspecten. Bekende concurrenten zijn League of Legends en Dota 2. Bij dit spel wordt je meegenomen naar de ruimte.

Je kiest je ruimteschip en skills, voordat je op zoek gaat naar de vijanden die aan de andere kant van de kaart beginnen. Onderweg moet je shots en strategische features uitwisselen, terwijl je resources verzameld en planeten verovert.

Blockchain zorgt ervoor dat alle items in Beyond the Void echt eigendom zijn van de spelers. Deze items kun je overigens op andere games van Nexarium inzetten. Dit is een dApp die is ontwikkeld om blockchain eenvoudiger in games te kunnen integreren.

Beyond the Void heeft echter nu al een jaar geen updates gehad. Ontwikkelaar B2Expand werkt al wel aan een volgende op blockchaingebaseerd spel met de naam Light Trail Rush.

3. Cryptokitties

Nummer drie is misschien wel de bekendste naam uit dit lijstje. Cryptokitties toonde aan dat schaalbaarheidsoplossingen van blockchains een essentieel onderwerp is. Door Cryptokitties raakte het netwerk van ethereum eind 2017 overbelast.

Het was ook de eerste game die het potentieel van blockchain liet zien. Je kon ether gebruiken om cartoon katten te kopen. Alle kitties zijn op hun eigen manier zeldzaam. Je kunt ze fokken om zo nieuwe soorten katten te krijgen.

Door de blockchain weet je zeker dat jouw kat écht uniek is. Iedere kat is namelijk een non-fungible token van het ERC-721 protocol.

4. My Crypto Heroes

Heb je wel eens gehoord van Jack the Ripper, Marie Antoinette en Santa Claus? Het zijn allemaal collectibles in My Crypto Heroes. In de game zijn verschillende historische figuren en helden als karakter te gebruiken in een rollenspel.

Je kun je eigen team van helden maken om ze vervolgens op missie te sturen naar de arena. De uitdaging is om de skills van de helden te verbeteren gedurende de tijd dat je met ze vecht.

5. Spells of Genesis

Spells of Genesis is een mobiele game met ‘a fantasy role-playing theme’. Hoewel je het ook wel op de PC en op de Mac kunt spelen, zorgen de apps voor iOS en Android voor de beste speelervaring.

Je komt in een ruimte op een plek terecht waar je moet vechten voor je plekje. Je moet vijanden van je weg slaan zodat deze niet de kans hebben om jou aan vallen.

Wellicht voel je hem al wel aankomen: ook in dit spel kunnen kaarten en in-game items via de blockchain verstuurd worden.

Bron: Decrypt

Gerelateerde artikelen

Investeerders blijven geloven in positieve koers Memecoins: De rally houdt vol

Marijn Van Leeuwen

Amerikaanse OFAC richt zich op Russische blockchain bedrijven na ontwijken sancties: “Rusland wendt zich steeds meer naar alternatieve betalingsmechanismen”

Marijn Van Leeuwen

Indonesische student achter NFT selfies start meme coin presale: Nu al $ 1,8 miljoen opgehaald

Marijn Van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer