Blockchain Stories
Ripple (XRP) analyse: weerstand op $0,32 en dan een uptrend?
Ripple Technische Analyse

Ripple (XRP) analyse: weerstand op $0,32 en dan een uptrend?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Door Margin Traders NL – De derde grootste cryptomunt is op een interessant moment aangekomen. In deze analyse bekijkt Altcoinbase de koers van XRP en zoekt het naar supports en resistances.

Ben jij fan van Ripple en andere altcoins? Neem een kijkje in ons Telegram-kanaal en discussieer mee.

Ripple op de weeksgrafiek

De weekly chart van Ripple zegt in één oog opslag genoeg. Ripple is na zijn top alleen maar in een downtrend geweest en het volume is laag.

De koers is nu al weken lang een bodem aan het vormen. Er lijkt steun te zijn tussen $0.25 en $0.30, waar de koers niet onder duikt. Als je in dit project gelooft, zou dit een mooi koopmoment zijn omdat de ruimte omhoog aanzienlijk groter is dan omlaag.

XRP dagelijkse grafiek

Op de daily zien wij een descending triangle. Een patroon vormt zich door een lijn op de bodem van de horizontale support en een lijn door steeds lagere toppen. De koers van Ripple bevindt zich nu in de Apex en zal binnen niet al te lange tijd gaan uitbreken.

De range is kort en ligt tussen de 100MA en de 200MA. De eerstgenoemde fungeert nu als supportlevel en de 200MA geeft de weerstand aan. Het weerstand level ligt op $0.32 en wij zien graag dat de daily candle hierboven sluit. Als het naar bullish doorzet, kan dit duiden op een uitbraak naar boven.

Ripple 4 uursgrafiek

Op korter tijdframe lijkt het vooruitzicht voor XRP positief. De bodems worden hoger (higher lows) dus de koopkracht is wat aan het toenemen. Als de koers tegen weerstand aan loopt, wordt deze na een retrace elke keer weer sneller opgekocht.

Ook op dit tijdframe zien wij graag de de $0.32 doorbroken worden om een hogere top in te zetten. Dit zou dan een uptrend betekenen op korte termijn.

Conclusie XRP

Ben je te spreken over dit project en wil je een risicootje nemen, dan is dit geen verkeerd moment om in te kopen. Ripple staat laag en het lijkt de support te houden.

Zekerheid is er echter niet omdat er nog geen tekenen zijn van een duidelijke uptrend. Hiervoor zullen eerst enkele weerstand levels doorbroken moeten worden om vervolgens een hoger support level te behouden. Dit zorgt er voor dat wij de keuze maken voorlopig even weg te blijven van Ripple.

Margin Traders NL

Margin Traders NL is een traderscollectief van enthousiaste en ervaren traders. Wil je leren traden of met ons meetraden, bekijk dan de diverse mogelijkheden voor online cursussen, live seminars en trade-groepen (Telegram) op www.altcoinbase.nl of stuur een e-mail naar info@margintraders.nl voor uitgebreide informatie.

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid gebruik te maken van Cornix, een bot waarbij je met 1 druk op de knop onze trades kunt volgen. Wil je weten hoe dit werkt? Kijk dan in onze gratis groep. Hier delen wij af en toe een van onze trades en laten wij onze behaalde resultaten zien.

Gerelateerde berichten

De impact van stijgende shortposities op de koers van ADA

Timo Bruinsma

Wat is de volgende stap voor Ethereum na het passeren van $3.500?

Timo Bruinsma

Speculaties: Is Satoshi Nakamoto de Chief Technology Officer van Ripple?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu