Blockchain Stories
Image default
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple zegt ‘tientallen klanten’ te hebben die gebruikmaken van cryptomunt XRP

Ripple verklaart dat ‘meer dan twee dozijn’ klanten gebruik maken van de On-Demand Liquidity (ODL) oplossing, om met behulp van XRP internationale betalingen te verwerken.

Ripple over ODL, het voormalige xRapid

Tot deze klanten behoren onder andere MoneyGram, Viamericas, FlashFX, goLance en Interbank Peru, zo kondigde Ripple deze week aan.

De ODL betalingsoplossing van de blockchainfirma staat bekend als xRapid, en is vorig jaar publiekelijk gelanceerd. Sindsdien zijn er ‘meer dan zeven keer het aantal transacties via ODL vanaf het eind van kwartaal 1 tot het eind van oktober’ gedaan, aldus de firma.

De liquiditeit-op-aanvraag service krijgt ondersteuning op Mexicaanse, Filipijnse en Australische markten. Volgens de firma is de service ‘binnenkort’ ook in Brazilië te gebruiken. Daarbij zal de service ook in de Aziatisch-Pacifische (APAC), Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Latijns-Amerikaanse regio’s beschikbaar worden gesteld. Dit zou uiterlijk in 2020 moeten gebeuren.

RippleNet, een andere betalingsoplossing van de firma, gebruikt standaard geen XRP als gateway token. Toch hebben klanten de optie om deze wel te gebruiken en is het aantal transacties via de oplossing ook sterk gegroeid. Ripple zegt nu in totaal meer dan 300 klanten te hebben.

Ripplenet

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, heeft het volgende aangegeven over de voortgang van het bedrijf:

‘Dit is het sterkste jaar van Ripple tot nu toe. In 2019 zien we voortdurende stuwkracht betreffende de klanten, groei van RippleNet en adoptie van On-Demand-liquidity’.

XRP staat momenteel op plek 3 in de ranglijst van crypto marktkapitalisatie. De recente ontwikkelingen duiden erop dat deze positie op zijn minst zal worden behouden. Het vertrouwen onder Ripplefans groeit gestaag.

Door: Ismael ter Veer (Linkedin)

Gerelateerde artikelen

Phoenix Wallet wordt op 3 mei verwijderd uit Amerikaanse app stores

Wanisha Balak

Bitcoin wordt een veilige haven te midden van de crisis bij Republic First Bank

Wanisha Balak

Bitcoin koers daalt opnieuw, analist spot een Death Cross op de grafieken

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer