4 maart 2024
Blockchain Stories
Ethereum Technische Analyse

Ethereum (ETH) analyse: breakout tot $280 of een blijvende retracement?

Ethereum analyse door Margin Traders NL- Hoe staat het er voor met de koers van Ethereum? Altcoinbase heeft de prijs op de weekly, daily en uursgrafieken bekeken en geanalyseerd.

Weekly Ethereum

Op de weekly is heel goed te zien wat voor een stijging Ethereum heeft doorgemaakt. Het ging van de $80 lows naar een top van rond $365. Als je kijkt naar het volume, zie je dat dit steeds hoger werd en mee liep met de stijging van de prijs.

Na het bereiken van de tijdelijke top is Ethereum begonnen aan zijn retrace of consolidatie. Je ziet dat het volume tijdens het dalen aanzienlijk is teruggelopen en dat is technisch gezien positief.

Tijdens een koersstijging zie je graag een toename van het volume. Tijdens een daling van de prijs, zie je graag een afname van het volume.

Dagelijkse grafiek

Op de daily zien wij een falling wedge. Verder zien we ook een continuation pattern die zich al sinds begin deze zomer aan het vormen is.

Dit patroon vormt zich vaak na een stijging die het resultaat is van een uitbraak naar boven uit een eerder patroon. In de meeste gevallen duidt dit continuation pattern op een voortzetting van de koers in de richting van de voorgaande trend, in dit geval dus omhoog.

Het falling wedge patroon is eind oktober uitgebroken en wij hebben deze met een degelijke long positie mee mogen traden. Voor nu biedt de 100 Moving Average (MA) een weerstand. Deze ligt rond $188,50.

Wij zien graag dat de daily candle boven deze prijs opent, om vervolgens een verdere stijging te kunnen maken. Als “base” gebruiken wij het blauwe patroon. Bij een breakout verwachten wij een mogelijk target van $280.

Dit is een zogenaamde measured move. Deze komt precies uit bij de 0.618 Fibonacci lijn, wat dus ook een uiteindelijk target is voor onze longtrade.

Ethereum 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien wij dat de trendlijn met degelijk volume is doorbroken. We gaan nu zijwaarts boven een steun level die voor ons belangrijk is. Dit level is de 55EMA op de 4hr.

Verder kun je ook een double bottom zien. Dit is een bullish gegeven en wij verwachten vanaf hier een verdere uptrend.

Wel willen wij met nadruk meegeven dat een volledige retrace nog niet uit de kaarten is. Een low opzoeken in de range van $140 is nog altijd mogelijk. Alles valt of staat in dit geval met Bitcoin, want deze cryptomunt is nog altijd de baas van de markt.

Wij zien Ethereum graag de $170 houden en $224 doorbreken met $280 als voorlopig target.

Margin Traders NL is een traderscollectief van ervaren traders. Dagelijks bespreken wij de charts.
Meer informatie hierover is verkrijgbaar via info@altcoinbase.nl of www.altcoinbase.nl

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Technische Analyse: Support en resistance

Martijn

Technische Analyse: Dual Candlestick Patterns

Martijn

HaasBot Review: Een goede trading bot?

Martijn
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.